zondag 28 september 2008

nog 3 geboortekaartjes

Ik had de smaak te pakken en heb nog 3 geboortekaartjes gemaakt met dezelfde schets als het challenge kaartje. Vind het een heerlijke schets om te gebruiken. Materialen zijn hetzelfde als bij het challengekaartje

bruilofts kaart

Vandaag ook deze kaart afgemaakt voor een bruiloft/verloving. Het is gemaakt emt stempel nummer 75 van magnolia. Ik heb hem ingekleurd met twinklin h2o. scrappapier van de action en wat bloemen. bloemen die kant en klaar te koop zijn, maar ook bloemen die ik zelf geponst heb. verder zijn de hartjes geembost met een embossingmal van de cuttelbug.

donderdag 25 september 2008

Turn around kaart

Op een stempeldag in mei heb ik een workshop gedaan voor het maken van een turn around kaart. Die kaart had ik tijdens de workshop niet af gekregen en lag nog steeds te wachten om afgemaakt te worden. Vanavond heb ik er maar eens tijd voor genomen om hem af te maken. Ik vind hem zelf erg leuk geworden. De kaart kan je steeds verder doorvouwen zodat je 4 verschillende kaarten ziet. En na de 4e kaart vouw je verder en kom je weer bij het begin uit. Een kaart met veel meetwerk, maar het resultaat is er dan ook naar.

maandag 22 september 2008

kerstkaartje

Terwijl niels lekker lag te slapen had ik even tijd om een kerstkaartje te maken. Ik had eigenlijk geen zin in kerstkaartjes, maar het moest er toch maar eens van komen. moet er nog heel wat maken voor deze kerst.
Het is magnolia nr. 73 van mijn uitdaging alweer. schiet dus lekker op :)
ik heb hem gemat op een wollig bankje. Het is officieel geen kerstmagnolia, maar ik vond dat deze best op een kerstkaart kon.
de sterretjes zijn in het echt geel, op de foto lijken ze goud.

zondag 21 september 2008

trouwkaart gemaakt

Voor mijn uitdaging heb ik stempel nummer 68 gebruikt. Dit is de stempel van het meisje dat hartjes gooit. Ik heb hem gemat en er een kerk achter gestempeld, ook van magnolia. Verder de randen gesponst. De tekst heb ik gestempeld en toen gesponst. Met mijn toolsetje van making mamorys heb ik de gleufjes voor het lintje gemaakt en de ronde bovenkant. Toen uitgesneden. Verder ingekleurd met twinklin h2o. hij glinsterd wel heel erg omdat het gefotografeerd is met de flits.

maandag 15 september 2008

2 magnolia kaartjes

Vanmiddag weer 2 kaartjes gemaakt. Beide zijn met magnolia stempels gemaakt. En beide weer voor mn uitdaging. Het is nummer 57 en 58 de bovenste heb ik gemat op een bankje. Verder heb ik de rode en roze bloemen gesneden met mijn craft robo. De randen zijn gestempeld met randstempels en op de achtergrond heb ik een swirl gestempeld. Ingekleurd met twinklin h20. verder nog wat papieren bloemen, eyelets en splitpennen.

zondag 14 september 2008

magnolia kaartje met craft robo

Net een magnolia kaartje gemaakt.
De ballonnen heb ik met mn craft robo gesneden. Erg leuk om hem weer te gebruiken.
De lintjes aan de ballonnen zijn scrap flos.
verder wat eyelets, splitpennen en papier uit de restantenbak. Hij pas weer bijna dicht :) Dus ik ga de goede kant op. De stempel hoort weer bij mijn uitdaging en is nummer 56. ben dus lekker op weg.
Weer ingekleurd met twinklin h2o.

4 kaartjes gemaakt

Vanmiddag was frank thuis en zat gezellig beneden. Niels vond dat ook erg gezellig, en daardoor kon ik heerlijk kaartjes maken. Ik heb er 4 gemaakt, allemaal van dezelfde soort. De bloemen en cirkels heb ik gesneden met mijn craft robo. Die heeft veel te lang stilgestaan, en gisteren had ik hem er voor het eerst weer bijgepakt en ik had de smaak weer te pakken. Hoop er de aankomende tijd weer meer mee te gaan doen, want je kan er toch wel heen veel mee. verder diverse stempels gebruikt voor de achtergronden, oa aud design en marianne design. en afgewerkt met wat lintjes.

woensdag 10 september 2008

Uitleg scenery kaart maken

Ik had op de yahoo groepen waar ik lid ben mijn scenery kaartjes laten zien. Ik kreeg veel vragen hoe die kaartjes gemaakt worden, en daarom heb ik van iedere stap een foto gemaakt. Hierbij de foto's en de uitleg De dingen die je nodig hebt: Stempels papier om op te stempelen diverse kleuren stempel inkt. speciaal papier om te matten (je kan ook post it blaadjes gebruiken of printerpapier en die met een druppel fotolijm opplakken) kleurtjes/verf om in te kleuren schaartje sponsjes voor de achtergrond papier ed om de kaart af te maken. Ik begin mijn kaart altijd door de stempels op een kaart te leggen. Zo kom je er achter welke stempel voorop en welke stempel meer naar achteren komt. Het belangrijkste is om de voorste stempel eerst te stempelen en dan naar achteren te werken. Anders krijg je de lijntjes van je achtergrond stempel door je voorgrond stempel heen. Ik ben begonnen met de magnolia en het poesje te stempelen. Deze komen beide op de voorgrond. Nu stempel ik het poesje en de magnolia op mn papier waarmee ik de matjes ga maken. Dit hoeft niet heel dik te zijn, omdat je hem niet in je uiteindelijke werk blijft zien. Ik gebruik het restant inkt dat nog op mn stempel zit. Knip het figuurtje helemaal uit, vergeet ook niet de stukjes tussen de beentjes, waar je ook de achtergrond moet komen te zien. Plak de 2 matjes precies op het gestempelde op de kaart (ik gebruik mijn matjes vaker, waardoor je al wat inkt erop ziet zitten, dat is niet erg voor de kaart die je nu maakt) Nu kan ik de volgende laag stempelen. Dat is in dit geval de schommel. Ook de schommel ga ik weer matten. Dus stempelen op het papier, uitknippen en opplakken. Nu heb ik de boompjes gestempeld. Ook die ga ik weer matten. Het is niet erg dat de matjes uitsteken, die gaan er straks toch weer af. En zo kan ik ze nog eens gebruiken. De matjes plak je gewoon over de vorige laag heen. Nu wil ik de achtergrond gaan sponsen. Ik wil hem in 2 kleuren sponsen en heb daarom een stuk papier voor het matten door midden geknipt met een golf, voor een natuurlijker effect. Nu stempel ik de lucht in blauw. Ik haal de mat van de lucht eraf en plak nu de andere kant over de lucht heen, zodat ik het gras kan gaan sponzen. Als je alles gestempeld en gesponst hebt kan je al je matjes eraf gaan halen. Ikzelf bewaar ze allemaal, zodat ik ze vaker kan gebruiken, dat scheeld weer knippen een volgende keer. Nu kan je het figuur zo inkleuren als je zelf wilt. Ik heb hier twinklin h2o voor gebruikt, maar eht kan ook met aquarel, verf, potloden enz. En dan de kaart nog afmaken zoals je zelf leuk vind. Deze kaart is ook weer een kaart voor mn uitdaging. het is stempel nr. 55

Scenery kaartje

Vandaag weer een scenery kaartje gemaakt. Ik wist gisteren het woord er niet voor, maar het heet dus scenery. Deze kaart telt weer voor de uitdaging. Het is stempel nummer 54. verder nog diverse andere magnolia stempels gebruikt. Ik heb hem weer ingekleurd met twinklin h20. en verder afgewerkt met designpapier, een lintje en een zelfgemaakt label met de tekst zomaar erop. De randjes van het label zijn gesponst.

dinsdag 9 september 2008

kaart met veel maskeren

Vanavond een hele poos bezig geweest met dit kaartje. Ik had al wel eens een magnoliaatje op een stoeltje gedaan emt de masker techniek, maar nooit helemaal met landschapjes enzo. Het is een hele klus om te doen, want ik heb in totaal 11 maskers gemaakt. Ook om de achtergrond te stempelen. Maar wat vind ik het resultaat leuk!! Ik zal nog zeker meer van dit soort kaartjes gaan maken. Weet niet meer hoe het hele tafereeltje heet, ik weet dat er een naam voor is, maar wat het ook alweer is weet ik niet meer. Maar ik vind het wel erg leuk.Dit keer niet een kaart voor mn uitdaging maar een stempel uit de aller nieuwste herfst serie. De figuurtjes zijn ingekleurd met twinklin h20 en de achtergrond is gesponst.

maandag 8 september 2008

kerstkaart

Gisteren weer een kaart gemaakt voor mijn uitdaging. Het is stempel nummer 52 alweer. dat gaat lekker. weer een magnolia stempel dus, en weer ingekleurd met twinklin h20. verder de sterretjes met glitterlijm ingekleurd. het lintje gekleurd met stempel inkt en verder wat kleine stukjes scrapflos gebruikt.

zondag 7 september 2008

wedstrijdkaart

Ik heb op een van de yahoo groepen meegedaan met een kaartwedstrijd. De schets en uitleg van de kaart stonden in het blad cards only. Een erg leuke maar wel bewerkelijke kaart om te maken. Dit is het geworden

donderdag 4 september 2008

2 kerstkaarten

Gisteren avond ben ik begonnen met deze 2 kerstkaartjes die ik vandaag af heb gemaakt. Het zijn weer kaartjes met magnolia stempels voor mijn uitdaging. Het zijn stempel nummer 49 en 50. Ik heb ze ingekleurd met twinklin h2o en verder wat lintjes gebruikt. het papier is van de action.