vrijdag 30 november 2012

De gebreide sjaal voor Niels is af!

Ik heb alweer een projectmandje leeg, dit keer de sjaal voor Niels. Ik ben best trots op mezelf dat ik weer een projectje afgerond heb! Niels gaat de sjaal met veel plezier dragen.

Groetjes Renske

donderdag 29 november 2012

Zwartepiet heeft armen

Het gaat lekker met mijn zwartepiet die ik aan het haken ben. Hij heeft inmiddels armen gekregen. Nu de benen en de kraag nog en hij is af. dat moet toch wel gaan lukken voor 5 december.
Het is een fijn patroon om te gebruiken en hij haakt lekker weg.

Groetjes Renske


Weer verder gegaan met de sprei

Gisteren avond was ik erg moe, maar wilde ik toch lekker handwerken. Omdat ik te moe was om patronen te lezen en een werkje wilde waar ik niet bij na hoefde te denken heb ik lekker de sprei er weer bijgepakt. Het lijkt erop dat hij wel te herstellen is. Ik hoop dat het inderdaad helemaal gaat lukken. Ik ga eerst het gat dicht maken.

Groetjes Renske


woensdag 28 november 2012

weer veel stempel en hobbyspullen op marktplaats gezet

Ik heb vanochtend weer een hoop stempel en scrapbookspullen op marktplaats te koop gezet. en er komt de aankomende dagen nog veel meer!
Wees er snel bij, want op goede biedingen ga ik meteen in, en wacht ik niet op hogere biedingen.

oa een grabbag vol met mooie stempels.

http://www.marktplaats.nl/verkopers/9061028.html

Groetjes Renske

sjaal voor Niels is van de pennen af

Het ging lekker met de sjaal voor Niels van markoma, nobel garen. Hij is inmiddels van de penen af. Ik moet alleen de afwerking nog doen. Hij is heerlijk zacht geworden en Niels vind hem lekker warm.

Groetjes Renske
dinsdag 27 november 2012

Pompon maken met kinderen

Thijs (3 jaar) heeft van sinterklaas een setje gekregen om pompons te maken. Het zijn erg makkelijke malletjes om voor kinderen te doen. De pompon wordt niet zo mooi rond als op de ouderwetse manier met 2 kartonnetjes en een gat erin, maar Thijs is helemaal blij dat hij nu ook wat met draadjes kan doen. Hij zit ze met trots op te winden.

Groetjes Renske

maandag 26 november 2012

Granny nr 13

Nr 13 heb ik ook tijdens het brei en haakcafe gemaakt. Het is erg leuk om zo met meerdere dames gezellig te handwerken. De ene zat te stokhaken, de ander te breien met 2 verschillende maten breinaalden, er werd gehaakt, gewoon gebreeen enz. Ik mocht zelfs de magic ring uitleggen. Een van de dames lukte het niet goed om die te maken, en na het breicafe lukte het haar wel.

Groetjes Renskezondag 25 november 2012

golfbrekersshawl of frangiflutti shawl gemaakt door mijn moeder

Mijn moeder maakt regelmatig golfbrekersshawls en dit keer heeft ze er een voor mij gemaakt. Een erg mooie shawl die smal begint en steeds breder wordt en die helemaal rond loopt. Op de kreadoe hebben we er een mooie broche bij gekocht en zo is het een erg mooie shawl geworden, echt in mijn kleuren.

Ik heb hem zelf niet gemaakt maar draag hem met trots, daarom wilde ik hem graag aan jullie laten zien.

Groetjes Renske


Breien met de breivork voor kinderen

Niels heet vanmorgen van Sinterklaas een breivork en een bol wol gehad in zijn schoentje. In eerste instantie snapte hij totaal niet wat het was. "wat moet ik hier nou mee mama? Ik kan hier helemaal niet mee spelen!" Dus we zijn meteen gaan uitproberen wat het is, en hij is er zo trots op! Het gaat sneller dan punniken, waardoor hij sneller resultaat ziet, en dat is natuurlijk erg fijn voor een kind van 5 jaar.
De eerste bol was garen van de Hema, nu is hij bezig met een overlopend garen van Schachenmayr smc, de Bravo Color. Het resultaat daarvan is ook super leuk.
Terwijl ik dit berichtje typ heeft hij alweer zeker 5 cm gemaakt en zit apentrots hier bij mij aan tafel.

Groetjes Renskezaterdag 24 november 2012

zwartepiet heeft een gezicht

Inmiddels heeft het zwartepietje wat ik aan het haken ben een gezicht gekregen en een muts. Het begint nu echt op een pietje te lijken. Nog even doorhaken en hij is nog voor het echte sinterklaasfeest af.

Groetjes Renskegranny nr 12

Nr 12 is ok af. Deze granny heb ik gemaakt tijdens het brei en haakcafe in Zevenaar. Was een erg gezellige avond.

Groetjes Renske


vrijdag 23 november 2012

Zwartepiet heeft haren

Gisteren heb ik de haren van zwartepiet gehaakt. Het was erg lastig garen om te haken, maar het is gelukt. Ook heeft het jasje nu een boortje gekregen. De romp is nu helemaal klaar. Op naar de pet en de armen en benen.

Groetjes renskedonderdag 22 november 2012

granny nr 11

Nr 11 is ook weer af. Ik weet nog niet precies hoeveel ik er nodig heb voor mijn project, maar denk dat ik nog wel even door mag haken. Inmiddels weet ik wel wat voor project het gaat worden.

Groetjes Renske

woensdag 21 november 2012

vorderingen van de zwarte piet haken

De zwarte piet vordert lekker. Inmiddels heeft hij oogjes gekregen en is de romp en het hoofdje klaar. Gelukkig had het winkeltje hier vlak bij oogjes voor de piet, dus kon ik het gezichtje meteen afmaken.
Bij de zeeman heb ik garen gehaald voor de haren, dus daar kan ik ook lekker mee verder.

Groetjes Renskedinsdag 20 november 2012

granny nr 10

Het is alweer een tijdje terug, maar granny nr 10 is nu af. Deze is gemaakt terwijl de jongens lekker in de speeltuin speelden.

Groetjes Renske


maandag 19 november 2012

Samen handwerken en zwartepiet haken

Niels (5 jaar) heeft van Sinterklaas in zijn schoen een borduurpakketje gehad voor kinderen om te borduren. Het eerste stukje vond hij erg moeilijk en had hij het geduld niet voor, maar nu heeft hij goed door hoe het werkt en vind hij het super leuk. Hij is erg trots op ieder stukje dat hij weer gedaan heeft. Hij telt alles heel goed en tekend het af op het patroonblad. Zo zijn we vanmiddag en vanavond heerlijk samen aan het handwerken gegaan. Ik ben verder gegaan met de zwartepiet terwijl Niels lekker naast me zat te boduren. Maar goed dat Sinterklaas nog meer handwerk en knutselideetjes heeft als kadootjes de aankomende tijd. Zo komen wij de koude en natte dagen goed door.Groetjes Renske

zaterdag 17 november 2012

Thema project haken

Van de week kwam ik op de site van haakidee een super leuk patroon tegen.  Die kon ik toch niet laten liggen. De goede materialen had ik al in huis, dus kon ik meteen aan de slag toen het patroon binnen kwam. Hij werd lekker snel geleverd, dus ik kon ook snel aan de haak.
De kleuren heb ik iets veranderd. Mijn mannetjes houden erg van felle kleuren, en daarom heb ik deze uitgekozen. Ik hoop dat ik hem op tijd af kan krijgen.

Groetjes Renske


donderdag 15 november 2012

Sjaal voor Niels van Nobel draad

Ik ben inmiddels begonnen met de sjaal voor Niels. Het garen is weer lekker zacht. Ht is draad van Nobel , Markoma, kleur 54

het patroon heb ik weer zelf bedacht. 3 pennen recht, 1 pen averecht. dan weer 3 penen recht, 1 averecht......

een leuk patroon die een subtiel patroontje geeft.

Ik brei weer met pen 10 en ik heb 20 steken opgezet.

Groetjes Renskemonsters van papier knutselen met Niels

Vandaag heeft Niels een zelfgemaakt schoentje bij de dekamarkt mogen zetten. (vergeten een foto van te maken)  Sinterklaas had al een doos met kadootjes gebracht en Niels mocht zelf uitkiezen wat hij wilde. Hij koos voor een pakketje : kleur en maak je eigen monster. Een pakketje om 8 monsters van karton te maken. Uiteraard wilde hij er meteen mee aan de slag en hij heeft al 2 mooie monsters gemaakt. Het knippen is nog wat lastig, dus daar heb ik mee geholpen, maar verder deed hij alles zelf.woensdag 14 november 2012

Sjaal voor Thijs is af, en een ufo haakwerk word een afo

De sjaal voor Thijs ging lekker snel. Ik heb hem gemaakt met breinaald 10 en maar 10 steken opgezet, dus de pennen had je zo af.

patroon:
Gebruik breipen nr 10.
Zet 10 steken op.
Het begin en eindstuk zijn gemaakt met alleen maar rechte pennen, het midden stuk met recht - averecht - enz.
Kant af als de sjaal lang genoeg is.

 Een patroon waar je niet echt over na hoeft te denken. Het patroon heb ik zelf bedacht.

Toen ik van de week dozen aan het uitpakken ben (ben nog steeds niet klaar met de verhuizing) was Thijs bij me boven aan het spelen. Hij kwam een kleine amiguri tegen die nog niet af was, volgens mij, maar Thijs vind hem helemaal af en heeft hem ingepikt. Ik mag hem niet meer afmaken. Dus zo makkelijk is het om van een ufo een afo te maken :)

Groetejes Renske