dinsdag 29 april 2014

Bloemensjaal

Afgelopen dagen ben ik lekker aan het haken geweest. Dit keer weer eens een eigen ontwerp. Het is een bloemensjaal geworden. Op dit moment wordt het patroon getest en ik hoop hem binnenkort in de webwinkel te hebben.

Groetjes Renske

maandag 28 april 2014

2 jurkjes en een beren ketting, haken onderweg

Vorige week heb ik bij mijn moeder 2 jurkjes gemaakt. Vandaag hadden we eindelijk de tijd om ze op de foto te zetten terwijl ik ze aanhad.

Thijs (5 jaar) vind het erg leuk om samen met mij te haken. Hij wordt er steeds beter in. Dit keer heeft hij een ketting gehaakt voor pandabeer.Als wij met de jongens op pad gaan, neem ik standaard een haakwerkje mee. Als zij lekker spelen, zit ik lekker te haken. Zo ook van de week, terwijl de jongens heerlijk zaten te spelen aan het meer, in het zand.


En onderweg, als we lekker aan het fietsen zijn komen we soms de leukste dingen tegen, zo ook hier op de dijk, nog geen 2 kilometer van huis, lopen schapen met heel veel lammetjes los over het fietspad heen.


Groetjes Renskezondag 27 april 2014

Link je creatie 30 / link your stuff 30

De 30e link je creatie alweer. Wat super leuk dat er iedere week zoveel linken geplaatst worden! Bedankt allemaal daarvoor.
Deze week heb ik een aantal leuke creaties uitgekozen om in het zonnetje te zetten. dit keer zonder een speciaal thema, maar gewoon, omdat ik ze leuk vind.....zaterdag 26 april 2014

Bij mijn ouders deel 3

Mijn moeder bewaard veel dingen, van ons van toen wij klein waren.
Dit vinden de jongens super leuk, want oma heeft heel veel speelgoed, waarvan ze weten, dat toen hun mama klein was, ze er ook mee speelde....
Een van de dingen die ze bewaard heeft, is een trui die ik als klein meisje super veel droeg


Ik was namelijk helemaal dol op punniken. En dan op de ouderwetse manier, dus steek voor steek zelf met een naald, en niet met een modern molentje die snel punnikt.
Ik heb vele kilometers draad opgepunnikt. en zo ook de sliert op deze trui.
Nu is hij weer uit de kast gehaald, en gaat hij naar mn nichtje toe, om weer met trots gedragen te worden...


Mijn jongste zoon heeft heel lief een doosje met eitjes voor me versierd voor de paas dagen.Groetjes Renskevrijdag 25 april 2014

een paar dagen naar mijn ouders deel 2

de 2e dag bij mijn ouders zijn we weer lekker verder gegaan met ontspannen en creatief doen. Het voordeel van daar te zijn, is dat ik niet afgeleid wordt door dingen die thuis "moeten"  gebeuren, en echt er kan zijn voor de jongens en voor het creatief bezig zijn.Zo zat Niels heerlijk te bouwen

Heb ik stoffen geknipt voor mijn 1e jurk

hebben de jongens heerlijk in de kinderboerderij gespeeld en was er een grote discussie of de klimtoestellen er neergezet zijn zodat kinderen bij de geiten kunnen spelen, of dat ze voor de geiten zijn, en dat de kinderen er ook op mogen......Had ik mijn 1e jurk in de middag af, en kon ik in de avond aan de slag met mijn 2e jurk.
Thuis zal ik weer een foto laten maken als ik de jurk aan heb.

Groetjes Renske

donderdag 24 april 2014

een paar dagen naar mn ouders deel 1

Afgelopen dagen ben ik heerlijk met de jongens bij mn ouders geweest. En we hebben niet stil gezeten!


 We hebben de buxus gesnoeid, en daarvan stekjes gemaakt met de hoop dat ze het bij ons in de tuin gaan doen
 De jongens hebben de mooiste dingen gemaakt met playmais
Ik heb heerlijk zitten te haken

Thijs heeft met de kralen gespeeld


En ik ben aan het naaien geslagen. De jongens waren toen ondertussen ook heerlijk creatief bezig.....

Groetjes Renskewoensdag 23 april 2014

60 meter vlaggenslingers gemaakt voor de musical 14-18 van Studio 100 #musical1418Eind februari kreeg ik een mail van studio 100 met de vraag of ik, voor de musical 14-18 die op 20 april in premiere zou gaan, 4 vlaggenslingers wilde maken, elk van 15 meter. Ik voelde me erg vereerd dat ik deze opdracht kon gaan doen en ben aan de slag gegaan.
De deadline was wel snel, want binnen 14 dagen moest alles af zijn!


Omdat het zo'n grote opdracht was, had ik mijn atelier verplaatst naar de woonkamer, daar hebben we een extra tafel erbij gezet zodat ik goed alle stof kon knippen
Thijs vond het erg leuk om mij mee te helpen. Hij knipte alle kleine draadjes af, en sorteerde de vlaggen op soort bij elkaar.


Ik had een paar voorbeeld vlaggen gekregen, met de vraag of ik verder zelf de vlaggen kon bedenken. Alle vlaggen zijn van dubbele stof gemaakt en bestaan uit minimaal 2 kleuren stof. De kleuren heb ik opgekregen. 

Ik heb afwisselend veel en minder vlaggen gemaakt per soort, en ook de kleuren heb ik flink gevarieerd.


Dit is de stapel met alle 120 vlaggen (+een paar reserve vlaggen)Hier is de hele stapel klaar. Het enige dat nog moest gebeuren, was alle vlaggen strijken voor ze op de post konden.
Natuurlijk is er veel garen gaan zitten in alle vlaggen.....

en had ik ook enorm veel restjes over aan afval.


20 april is de musical in premiere gegaan. Ik kreeg van de week een link naar de foto's van de premiere:
 http://mscl.be/2014/04/21/14-18-filmisch-epos-van-wereldklasse/
Toen ik alle fotos bekeek was ik natuurlijk super trots!
  

Groetjes Renske