maandag 3 december 2012

Suikervrije pepernoten / kruidnootjes bakken met Thijs, incl recept

Onze Thijs kan niet zo goed tegen suikers, daarom bak ik regelmatig koekjes met hem zonder toegevoegde suikers. In deze tijd van het jaar, met overal snoepjes, pepernoten, kruidnootjes en andere lekkere dingen, is het erg sneu dat hij daar niet van kan meegenieten. Daarom zijn we vandaag aan de slag gegaan om het recept wat ik altijd gebruik voor het maken van koekjes wat aan te passen naar een recept voor kruidnootjes. Thijs vind ze erg lekker geworden en hij vond het leuk om ze te maken.

Ingredienten:
250 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram appelstroop zonder toegevoegde suiker (bijv zonnatura)
150 gram boter
4 eetlepels melk
speculaas of koekkruiden

- Meng alle ingredienten door elkaar, met de hand of met de mixer met deeghaken.
- dek de kom af, en zet hem minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten en op te stijven.
- bekleed de bakplaat met bakpapier of vet hem goed in
- maak met je handen kleine balletjes en verdeel ze over de hele bakplaat
- bak de pepernoten op 170 graden midden in de oven in 15-20 minuten gaar.
Als de pepernoten uit de oven komen zijn ze nog zacht, als ze afgekoeld zijn worden ze harder.

Dit recept kan je ook gebruiken om speculaasjes te maken, dan rol je het deeg uit, en steek je met koekvormpjes mooie figuurtjes uit.

Omdat er in dit recept geen ei verwerkt zit, kon Thijs lekker snoepen van het deeg terwijl hij de pepernoten aan het maken was.

Veel plezier met het bakken van deze lekkere pepernoten.

Groetjes Renske









Geen opmerkingen:

Mystery blanket 2017 haken: Blok 7