zondag 6 januari 2013

een creatieve dag, met quilten en haken

dag 6
Vandaag een super creatieve dag.

Ik begon gisteren avond laat al met het snijden van alle lapjes voor de quiltblok die ik ga maken.
Dit zijn alle gesneden lapjes
Van de rechter witte met blauwe klavertjes vier heb ik er iets te veel gesneden. Je had er 32 per blok nodig. Dus ik heel enthousiast ze snijden, tot ik erachter kwam dat ik de helft in spiegelbeeld moest snijden. Dus nog maar 16 uitgemeten en gesneden en toen die klaar waren, merkte ik dat het toch wel heel laat was om te snijden, want ik was vergeten ze te spiegelen. Maar bij poging 3 ging het gelukkig goed :) Toen had ik eindelijk de goede stofjes gesneden......
vandaag lekker aan de slag gegaan met het in elkaar naaien van de samengestelde blokjes. Het ging erg lekker. Maar 2 x een stukje uit hoeven te halen en dat is heel netjes voor mn eigen doen :)
De lapjes meteen netjes gestreken zodat alle naden goed plat zijn..... Thijs vond het heerlijk om te kijken en te helpen op zijn manier. Hij gaf steeds de grote stukjes aan. Hij vind de naaimachine erg fascinerend.


Nu kwam het leukste werkje vind ik, namelijk het in elkaar zetten vand e echte blokken. je ziet het nu zo hard groeien! Alle strookjes zijn nu in elkaar gezet. Na iedere stap strijk ik ze altijd even, zodat ze mooi plat zijn voor het naaien van de volgende stap. En wat wordt het een gezellig geheel. ben helemaal blij met de kleurtjes. die passen erg goed bij ons huis.


Vanavond heb ik de strookjes tot blokken gemaakt en de blokken tot een groot geheel. Wat is dit een leuk werkje om te doen. Niels noemde het toveren met stofjes. Die vond het leuk om mee te puzzelen welk blokje er aan de beurt was.... Zo hebben we er een soort familie project van gemaakt.....Tussendoor ben ik nog begonnen met een petit four die aan de beurt was.

Zo ben ik heerlijk bezig geweest vandaag. Tussen het wandelen, het bouwen met lego en het spelen van spelletjes door. We hebben een echte zondag gehad.

Groetjes Renske


4 opmerkingen:

Greco-Crochet zei

Wat een leuk project. Het is dat ik niet zulke goede maatjes met de naaimachine ben, want anders... Nog een hobby er bij. Ik hou het toch maar bij haken.

Greco-Crochet zei

Wat een leuk project zeg. Het is dat ik geen goede maatjes ben met de naaimachine, want anders... Weer een hobby er bij. Nee ik hou het wel bij haken. Maar wacht wel met spanningen de vorderingen af.

Couturière Chuen zei

Hoi Renske :) je creatieve blog ontdekt via de quiltcursus, zo heb je er een volger bij, ik ga zometeen ook aan mijn januari blok beginnen! Groetjes!

Couturière Chuen zei

Leuk je creatieve blog te ontdekken via de quiltcursus, je hebt er bij deze een volger bij, deze namiddag begin ik aan het januariblok! dat is althans het voornemen, lol, het jouwe ziet er in ieder geval mooi geslaagd uit!
Groetjes :)