zondag 20 januari 2013

Pinterest, de quiltclub, begin van een haakwerkje

Ik zit graag op internet te snuffelen naar nieuwe ideeen rond haken, breien, quilten, naaien enz enz. Een van mijn favoriete sites is Pinterest.
Ikzelf heb er ook een aantal mapjes met foto's staan, maar ik volg ook veel mensen, zowel in nederland als in het buitenland. En er komen zoveel mooie dingen voorbij! Een en al inspiratie met mooie foto's. Dit is mijn eigen pinterest link: http://pinterest.com/renskehoekzema/

Ik ben dol op lezen, en in de bibliotheek kwam ik dit boek tegen:

De quiltclub van Jennifer Chiaverini
dit stond op de achterkant:
De quiltclub is een inspirerende en hartverwarmende roman over familiebanden, vriendschap en vertrouwen. Quilten is zoals het leven: met tijd, liefde en geduld breng je verschillende, ongelijke stukjes bij elkaar tot een harmonieus en prachtig geheel.
Sarah McClure en haar man Matt naar het kleine dorpje Waterford verhuizen, is Sarah in eerste instantie behoorlijk eenzaam. Het lukt haar maar niet om een baan te vinden, totdat ze aarzelend het aanbod aanneemt van de rijke weduwe Sylvia Compson. Sarah zal haar helpen het familielandgoed Elm Creek Manor op te knappen voor de verkoop, en als dank voor haar hulp zal de norse oude dame Sarah leren quilten.


Al snel vindt Sarah haar draai, zeker als ze gevraagd wordt om lid te worden van de plaatselijke quiltclub. De excentrieke vrouwen die ze zo leert kennen, worden algauw echte vriendinnen. Ook de weduwe ontdooit een beetje en langzaam maar zeker vertelt ze Sarah de geschiedenis van haar landgoed en haar leven. Sylvia’s familie is uiteengevallen door tragedies, jaloezie en verraad, en Sarah beseft dat ze, om gelukkig te worden, zelf ook de confrontatie met haar verleden aan moet gaan. Als Sylvia vertelt dat ze eigenlijk dolgraag op het landgoed zou blijven wonen, maar dat het haar te veel herinnert aan het ongelukkige lot dat haar familie is beschoren, doet ze Sarah en Matt een voorstel...


Natuurlijk ben ik hem meteen gaan lezen toen ik hem gehaald had. Het verhaal vanaf de achterkant sprak me al erg aan. En wat is het een heerlijk boek om te lezen! Het is erg fijn geschreven en speelt zich zowel in het heden als het verleden af. Je (ik) leert veel over de geschiedenis van quilten en allerlei betekenissen van blokken. Ik wist niet dat er zoveel bij hoorde. Ook technieken worden er in eht verhaal beschreven, terwijl je het amper doorhebt, het hoort echt bij het verhaal.
Voor iedere quiltster is het zeker een aanrader om te lezen!

Ik heb verder vandaag veel gehaakt, alleen kan ik het nog niet laten zien omdat eht meedoet met een wedstrijd. Ik hoop hem begin februari te kunnen laten zien. Hij is wel inmiddels af, dus ik kon beginnen aan een petit four van grietje karwietje. Ik ben nog niet zo ver, maar hier toch een foto met hoever ik ben.

Groetjes Renske

2 opmerkingen:

Amarins zei

Heerlijk boek hè, ik heb het ook gelezen. Er zijn nog veel meer delen hè, wist je dat, ook zeker de moeite waard. Veel haakplezier. Groetjes, Amarins

Tante Titi zei

hoi renske, ik ben ook echt fan van pintarest. Zal eens gaan kijken wat jij zoal pint!

Groetjes titi