donderdag 21 februari 2013

beetje stil, en twee leuke boeken!

De afgelopen dagen is het erg stil geweest op mijn blog, en met mijn handwerken. We zijn namelijk begonnen met het opknappen van onze keuken. Het blad was al lek, en sinds het weekend had de wasbak en de leidingen het begeven. Dus tijd om de boel op te knappen..... Maandag naar de ikea geweest om nieuwe spullen te halen. een nieuwe wasbak, en een nieuw aanrechtblad en bij de doe het zelf zaak het een en ander voor de leidingen.
Dinsdag aan de slag gegaan. helaas aardig wat tegenslagen gehad waardoor het allemaal langer duurde.
Woensdag ook weer verder gegaan, en toen hadden we gelukkig een wasbak die niet lekte, kranen die goed aangesloten waren en niet lekte, en een goed afgewerkte afvoer, zonder allemaal onnodige bochten die functioneerde. Vandaag aan de slag gegaan met het aanrechtblad. Ook dat ging niet in een keer vlekkenloos, maar we zijn nu zover dat de ene kant af is, en de andere kant gezaagd is en alleen nog maar afgewerkt hoeft te worden. Dat staat morgen op de planning. Tussendoor gewoon gewerkt, met late diensten, vergaderingen enz. dus te druk geweest om lekker te handwerken helaas. Vandaar dat er ook even geen fotos gekomen zijn.

Wel ben ik weer in de bibliotheek geweest, en heb weer super leuke boeken gehaald!


De eerste is gelukspoppetjes haken van Annemarie Arts
Een super leuk boekje met allemaal gelukspoppetjes voor verschillende gelegenheden. Oa kerst, sinterklaas, geboorte trouwen, maar ook voor zomaar tussendoor.
De patronen zijn weer erg duidelijk geschreven, net als in de andere boeken van annemarie. Echt een aanrader om wat uit te maken.

Het tweede boek is het boek Amigurumi cadeaus van Annie Obaachan
Een leuk boek met mooie werkjes. In eht begin staat er een erg leuke uitleg over hoe amigurumi tot stand is gekomen en wat het betekend. Leuk om eens door te lezen.
Er staan alleen erg veel tekeningen bij de omschrijving, waardoor het een beetje onoverzichtelijk wordt. Dat vind ik een klein minpunt uit het boekje. Door de vele tekeningen lijkt een patroon heel groot, maar dat valt vaak wel mee. Maar de werkjes die erin staan maken dat nadeeltje wel weer goed.

Groetjes Renske

2 opmerkingen:

Patricia Smit zei

Voordeel van versleten dingen is dat je - in dit geval jullie keuken- weer een hele andere sfeer kunt creeren met een ander aanrechtblad en een kraan! Plaats je nog een foto van het eindresultaat?
Groetjes Patricia

Janna zei

Balen van je keuken en dat in jullie nieuwe huis? Wisten jullie dit? Maar ja, je schiet er niks mee op en als het dan maar nu helemaal naar jullie wens is, is het ook wel fijn. Ach en de hobby komt wel weer toch. Ik heb ook al een dik jaar niks gedaan, het begint nu wel te kriebelen dus wie weet dit weekend.
De boekjes die je daar hebt te staan heb ik ook op mijn verlanglijstje bij de bibliotheek te staan, lijken me echt leuk.

groetjes,
Janna