woensdag 13 maart 2013

boek: de kerstquilt van Jennifer Chiaverini


Sylvia Compson, geboren Bergstrom, is niet van plan veel te doen deze kerstvakantie. Ze is na een afwezigheid van vijftig jaar weer op het familielandgoed komen wonen, en dit wordt de eerste Kerstmis op Elm Creek Manor sinds haar terugkomst. Maar Sarah McClure, Sylvia's partner in de quiltclub, wil kerst juist graag samen met Sylvia vieren - liever dan met haar eigen moeder. 
Wanneer de twee vrouwen de rommelzolder van het landgoed ontdekken, vinden ze een niet-afgemaakte kerstquilt. De quilt brengt een golf aan jeugdherinneringen teweeg bij Sylvia: hoe ze van haar moeder leerde om de fameuze Bergstrom-apfelstrudel te bakken, het kappen van een kerstboom met haar man James en later het wachten op een bericht van hem en haar broer tijdens de Tweede Wereldoorlog, en de eeuwige strijd met haar zuster Claudia. De flashbacks brengen Sylvia terug in de tijd, tot die cruciale Kerstmis die de familiegeschiedenis zou veranderen...Dit was het 4e deel wat ik gelezen heb van de quiltserie van Jennifer Chiaverini. Alle vier heerlijke boeken om te lezen met een mooi en pakkend verhaal. Het is weer een echt aanraden om te lezen en het verhaal pakte mij weer van het begin tot het einde.

Groetjes renske

4 opmerkingen:

Jolara zei

wat mooi liefs joyce

Jolara zei

wat mooi liefs joyce

ivoorwit.blogspot.com zei

Het lijkt me een mooi boek.
Ik zal eens kijken of er in de bieb wat te vinden valt.
Fijne dag, groetjes, Thea R.

JoJo zei

Ik heb al vaker gehoord over deze boeken. Schijnen inderdaad lekker weg te lezen. Toch maar eens de bieb binnelopen om te kijken of ze het hebben. Groetjes Jolanda