zondag 24 maart 2013

Hoe eet je een cupcake

Ik heb weer een heerlijk boek uit:
Hoe eet je een cupcake van Meg Donohue
De grappige, onbevangen Annie Quintana en de rijke, ambitieuze Julia St. Clair verschillen van elkaar als dag en nacht... Hoe kunnen ze overwegen om samen een cupcakewinkel te openen?

Toch is dat precies wat de twee van plan zijn. Als dochter van de inwonende huishoudster van de familie St. Clair groeide Annie samen met Julia op, en jarenlang waren ze als zussen voor elkaar. In de puberteit kwamen hun verschillen steeds sterker aan het licht, wat leidde tot verwijdering en zelfs verraad, maar nu zijn ze vastbesloten om het verleden te vergeten en samen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze maken met hun bakkerijtje een frisse start en zijn al snel hot en happening.

Hun succes wordt echter overschaduwd door de onwelkome aandacht van een mysterieuze man die hen op alle mogelijke manieren probeert te dwarsbomen. Annie en Julia zullen een beroep moeten doen op hun gebundelde krachten, en op de vrienden en familie die ze te lang hebben verwaarloosd...


Een heerlijk boek weer om te lezen. Het boek is leuk geschreven. Het gaat over 2 vriendinnen, en elk hoofdstuk is afwisselend geschreven vanuit een van de twee. Zo lees je iedere keer een stukje over hoe zij de situatie beleven. Het is afwisselend spanend, komisch, emotioneel. Aan het begin weet je totaal niet hoe het boek gaat eindigen, en pas bij het laatste hoofdstuk weet je het einde. Ik heb hem voor mijn doen heel snel gelezen. Een echte aanrader om te lezen.

Groetjes Renske

Geen opmerkingen: