maandag 27 mei 2013

recycle spijkerbroektas incl tutorial / beschrijving
Van de week ontdekte ik een gat in mijn spijkerbroek. Die zat op een plek, die niet meer te repareren was.  Weggooien vond ik zonde. Dus nadat ik vandaag 3 andere broeken korter had gemaakt, 1 broek nieuw elastiek in gezet, een rokje afgemaakt, een knoop op een knuffelbeer gezet en een knoop op een vest, was het tijd om een leuk tussendoorproject te maken, namelijk een tas van mijn spijkerbroek. Ik heb tussendoor foto's gemaakt, zodat ik kon laten zien hoe ik hem gemaakt heb.

Dit was de bewuste broek

Ik heb de broek afgeknipt net onder het kruis en de zakken. Dit vond ik een mooie lengte van de tast.

 Ik heb de broek omgekeerd, en de onderkant met de lock machine genaaid, kan ook met de naaimachine natuurlijk.
Ik heb een oude lap gepakt die ik vroeger voor de jongens geruikte, maar nu niet meer gebruik. Die kan mooi dienen als voering. Ik heb de broek op de dubbelgevouwen lap gelegd met onderaan de vouw. Nu heb ik de broek langsgeknipt. Aan de bovenkant heb ik 3 cm speling gehouden.

Ik heb zijnaden dichtgenaaid en daarna de rits ingezet. Nu had ik de binnen tas.

Ik heb van de broekspijp een hengsel gemaakt. Ik heb bij de zijnaad een reep geknipt van ongeveer 9 cm breed. deze heb ik dichtgenaait en daarna gedraaid.

Ik heb het hengsel aan de binnentas gezet zodat hij al een keer vast zat.

Toen heb ik de binnentas in de buitentas genaaid met dit als resultaat:
Ik heb ervoor gezorgd dat de roze en groene streep mooi uitkwamen naast de rits en de spijkerstof voor een speels effect.


Ik hoop dat de beschrijving zo duidelijk is, als je vragen hebt, mag je me altijd mailen of een berichtje achterlaten!

Groetjes Renske