woensdag 12 maart 2014

week 8 granny samen haak projectHelaas hebben jullie er even op moeten wachten, maar hier is die dan eindelijk, een nieuwe granny. De granny van volgende week is ook weer in de maak.....

Deze week is het begin van de granny anders dan jullie gewend zijn. Het binnenste stuk wordt niet in het rond gehaakt maar rij voor rij als een lapje, daarna ga je pas rond haken.
Toer 1: haak 6 lossen, haak 1 stokje in de 6e lossen vanaf de haaknaald, 1 losse 1 stokje in de 2e vanaf het vorige stokje, losse, stokje, losse stokje. Haak 4 lossen en keer.
Toer2 haak een stokje in het 2e stokje van de vorige toer, een losse en vervolgens een stokje in het stokje vorige toer, losse, stokje, losse stokje. keer
Toer 3: herhaal toer 2
Toer 4 herhaal toer 2
Toer 5: haak 1 losse, 2 vaste om losse, vervolgens 1 vaste in alle stokjes en 1 losse om de lossen, Bij de hoek haak je 2 vaste om de lossenboog, 2 lossen en 2 vasten in dezelfde boog. Nu heb je de 1e hoek gemaakt. Haak vervolgens op ieder eindpint van de toer een vaste en rond ieder stokje/lossenserie een vaste. Herhaal dit tot je helemaal rond bent waarbij je op de hoeken 2 vaste 2 lossen 2 vasten doet.
Toer 6: haak 3 lossen, 1 stokje naast de lossen. 4 lossen 1 stokje in de middelste vaste(boven het middelste stokje van toer 4) 4 lossen in de hoek 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Herhaal dit tot je rond bent. Sluit de toer met 2 lossen en een halve vaste in de 3e losse van het begin van de toer.
Toer 7: haak 3 lossen en direct 2 stokjes., 4 lossen, 3 stokjes in stokje, 4 lossen, op de hoeken 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes, herhaal tot het einde, eindig met 3 lossen en een halve vaste in de 3e lossen van het begin van de toer.

Toer 8: 3 lossen, 2 stokjes er direct naast, 2 lossen, 1 stokje om de lossen, 2 lossen, 1 stokje in de 1e stokje, 2 lossen, 1 stokje in de 3e stokje, 2 lossen, 1 stokje om de lossen, 2 lossen, hoek: 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes, herhaal tot einde van de toer. Eindig met 3 lossen en een halve vaste in de 3e losse van de vorige toer, hecht de draad af.

Groetjes Renske
Geen opmerkingen: