vrijdag 31 januari 2014

Crochet along update 5, #Cal2014

Vandaag kwamen weer de nieuwe patroondelen van deze week voor de Cal. Dit keer lekkere makkelijke steken, dus ik kon snel aan de slag gaan.Het waren alleen stokjes en halve stokjes.

Groetjes Renske


donderdag 30 januari 2014

Samen handwerken

Afgelopen week waren mijn moeder en zusje gezellig op visite. In de avond hebben we met zijn 3en zitten freubelen. Gonneke had haar sieraden spullen mee, en ze is aan de slag gegaan met het maken van een ketting voor mij. Ik heb altijd best veel eisen bij een ketting, anders draag ik hem niet, maar deze is super goed gelukt voor mij. Meer van haar creaties vind je HIER
Mijn moeder en ik zaten lekker te haken. En zo kwamen we heel gezellig onze avond door.
Groetjes Renske
woensdag 29 januari 2014

week 5 granny samen haak projectDeze week een wat opener granny om te maken. Ik vind hem er zelf wel gezellig uit zien. Door te spelen met de kleuren wordt het effect van de granny weer heel anders. Deze is helemaal effen ook erg mooi.

Toer 1: haak 6 lossen sluit met halve vaste
Toer 2: Haak 3 lossen, haak 15 stokjes in de ring, sluit met halve vaste
Toer 3: haak 5 lossen, 1 stokje, *2 lossen, 1 stokje * herhaal 15x sluit met vaste.
Toer 4: Haak 3 lossen, 1 stokje naast het stokje om de vaste van de vorige toer, 2 lossen, 1 half stokje om de lossen, 2 lossen, * 1 half stokje, 2 lossen, 1 half stokje, 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes om 1 groepje lossen vorige toer.* herhaal3x sluit met een vaste.
Toer 5: 3 lossen, stokje direct naast de lossen, *2 lossen, 1 half stokje in lossen vorige toer * herhaal 4x, 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes in 1 groepje. Herhaal de 4x halfstokje en het groepje van 2x 2 stokjes tot einde toer. Sluit met een vaste.

Toer 6: Haak 3 lossen, 2 stokjes direct naast de lossen, 1 losse, 2 stokjes om lossen vorige toer. Herhaal dit voor ieder groepje lossen. Alleen op de hoeken haak je in 1 lossen groepje: 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes. Sluit met een halve vaste en werk de draden weg.

zondag 26 januari 2014

Link je creatie 20 / link your stuff 20

Vandaag alweer de 20e link je creatie. Ik blijf het iedere week weer leuk vinden om alle creatieve ideeen op te doen en van anderen te bekijken.

Deze week zet ik een aantal projecten in de schijnwerpers. Ik ben nu zelf druk bezig met het maken van een deken, en vind het erg leuk om dekens van anderen te volgen. Daarom deze week een aantal links van dekens in de schijnwerper.

Iedeeen weer bedankt voor het meeoden afgelopen week!zaterdag 25 januari 2014

Crochet along update 4, #Cal2014

Gisteren kwam de nieuwe cal weer. dit keer een erg leuk patroon, namelijk de catherina wheel. Ik heb het advies gevolgd om 1 maat dikkere haaknaald te nemen. Dit werkte erg goed en de wielen zijn mooi geworden . Ik heb een ergonomische haaknaald gebruikt die ik als set in de webwinkel verkoop. 
Ik ben nog steeds erg blij met de keuze die ik gemaakt heb voor het garen. Ik vind dat het wel een erg mooi effect geeft met het overlopende garen.

Groetjes Renske

vrijdag 24 januari 2014

Thijs is 5 jaar

Het is alweer 5 jaar geleden dat op een koude winterdag Thijs geboren werd.


Gisteren werd ons mannetje alweer 5 jaar. Wat is de tijd voorbij gevlogen! En wat is hij groot geworden. 

Gisteren middag hebben we zijn feestje gevierd. Ik had leuke pakketjes gevonden om zand schilderijtjes te maken, en dat zijn we gezellig gaan doen. Samen met 4 vriendjes/vriendinnetjes en de hulp van mijn moeder zijn we creatief aan de slag gegaan. Alle kinderen vonden het erg leuk om te doen en ze zijn met mooie schilderijtjes naar huis gegaan. Een traditie van mij, van toen ik klein was, is het maken van een gezinsfoto met de verjaardagstaart. Wij hebben die traditie voort gezet. Uiteraard moest Thijs de verjaardagsmuts op die hij op school gekregen had.

Groetjes Renske

woensdag 22 januari 2014

week 4 granny samen haak projectIedere week doen er weer meer mensen mee met het granny project, wat super leuk om te zien! Afgelopen week ben ik aan de slag gegaan met een nieuw programma voor de patronen, en ik moet zeggen, ik ben best trots met het resultaat!
Dit keer een granny die wat meer open is, maar ik vind hem zelf wel erg mooi.
Veel plezier er weer mee.

Toer 1: haak 8 lossen sluit met halve vaste
Toer 2: haak 16 vasten in de ring van toer 1 sluit met halve vaste
Toer 3: haak 8 lossen, haak 1 stokje in de 2e vasten van toer 2. * haak 5 lossen, haak 1 stokje in de 2e vaste * herhalen tussen * *. sluit met halve vaste in de 4e losse van het eerste rijtje lossen van deze toer.
Toer 4: haak 1 losse. Haak * 1 vaste, 1 half stokje, 2 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste om de lossen van de volgende toer.* herhaal tussen * * sluit met halve vaste.
Toer 5: 8 lossen haak 1 vaste tussen de 2 stokjes van de vorige toer, haak 5 lossen, 1 vaste tussen stokjes, 5 lossen, 1 stokje tussen vaste vorige toer., herhaal dit tot het einde. Sluit met halve vaste.
Toer 6: haak 3 lossen. Haak stokjes om de lossen vorige toer, 4 stokjes in voklgende groep, 6 stokjes in 3e groep. 3 lossen, *6 stokjes, 4, stokjes, 6 stokjes, 3 lossen * herhalen * *, sluit met halve vaste.

Toer 7: 3 lossen. In ieder stokje 1 stokje. In de hoeken 2 stokjes 2 lossen 2 stokjes. Sluit met een halve vaste en werk de draden weg.


dinsdag 21 januari 2014

3 labeldoekjes met naam

Ik kreeg een erg leuke bestelling binnen, namelijk het maken van 3 labeldoekjes met naam erop. Alle 3 hetzelfde doekje.
De doekjes zijn HIER te bestellen.

Groetjes Renske
zondag 19 januari 2014

Link je creatie 19 / link your stuff 19

Vandaag de link je creatie wat later dan normaal. We zijn lekker een dagje op pad geweest.

Deze week wil ik een leuke creatie in het zonnetje zetten die gemaakt is van stof:


Hij is gemaakt door Leen, van Vrolijk bij Leenzaterdag 18 januari 2014

een tussendoor test patroon van Vicarno update 3

 Het eerste voorpand is nu helemaal af. Het kleurverloop is gelukkig goed gekomen. 1 bol loopt van donker naar licht. Ik heb een nieuwe bol gepakt, en die opnieuw opgewonden, zodat de lichte kant buiten kwam. Zo ben ik met de lichte kant begonnen, waardoor de kleuren mooi terug overlopen. Nu wordt het alleen afwachten hoe het kleurverloop uitkomt als ik de achterkant af gemaakt heb. Dus dat wordt nog even spannend.

Groetjes Renske

vrijdag 17 januari 2014

Crochet along update 3, #Cal2014Deze week was de steek heel makkelijk. Namelijk stokjes en halve stokjes. Ik wordt steeds blijer van het garen dat ik gekozen heb. De volgende keer worden de steken iets lastiger, maar wel super leuk. Kan al bijna niet wachten tot volgende week :)
Om de lus een week goed en veilig te houden, heb ik er een stekenmarkeerder doorheen gedaan. Ik heb een leuke nieuwe serie binnen gekregen, die makkelijk dicht kunnen, zodat ze niet zomaar uit je werk vallen. je kan ze HIER vinden.

Groetjes Renske

donderdag 16 januari 2014

een tussendoor test patroon van Vicarno update 2

Het patroon van Vicarno haakt lekker weg. Inmiddels ben ik ook al een deel gevorderd met 1 van de voorpanden. Het overlopende garen vind ik erg mooi om te gebruiken bij dit project, maar wordt straks nog wel een puzzel om het mooi af te krijgen. Maar daar ga ik wel uitkomen......

Bij dit patroon heb ik mn toerenteller wel heel erg nodig merk ik, en ben wel blij met de digitale versie die ik gebruik.

Groetjes Renske


woensdag 15 januari 2014

Week 3, granny samen haak projectDeze granny is iets lastiger dan de vorige grannys. Bij deze granny gebruik je een aantal keren stokjes die samengehaakt worden.
In 1 lusje maak je een stokje, alleen de laatste doorhaling wacht je nog mee. Je hebt nu 2 lusjes op de naald. Je haakt het 2e stokje, weer de laatste omhaling wachten, nu heb je 3 lusjes op je naald. Bij het 3e stokje haal je de draad in 1x door alle lusjes van de vorige stokjes heen. Nu heb je nog maar 1 lusje op je naald.

Toer 1: haak 5 lossen, sluit met een halve vaste
Toer 2: 2 lossen, 2stokjes samen haken met de lossen, *3 lossen, 3 stokjes samen haken* herhaal 5x, 3 lossen sluiten het halve vasten
Toer 3: 2 lossen, 2stokjes samen haken met de lossen,, 3 lossen, 3 stokjes samenhaken in hetzelfde gat als de vorige samengehaakte stokjes, * 3 lossen, 3 stokjes samen haken, 3 lossen, 3 stokjes samen haken, in 1 gat van de voirge toer* herhaal 5x, 3 lossen, sluit met halve vaste
Toer 4: 4 lossen, * 3 dubbele stokjes, 3 lossen, 3 dubbele stokjes in hetzelfde gat als de vorige 3, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes in volgende gat* 3x herhalen, sluit met halve vaste in de 3e losse van het begin.
Toer 5: 4 lossen, 3 stokjes in de hoek tussen de dubbele stokjes, 2 lossen, 3 stokjes in dezefde hoek, dan tussen ieder groepje stokjes 3 stokjes haken en in iedere hoek 2 groepjes stokjes met ertussen 2 lossen, laatste groepje zijn 2 lossen, sluit met een halve vaste.

Toer 6: net als toer 5.


zondag 12 januari 2014

Link je creatie 18 / link your stuff 18

Afgelopen week zijn er weer super leuke links geplaatst. Wat leuk om alle ideeen weer te zien waar anderen mee bezig zijn.
Deze week staat deze link in de schijnwerpers:Een leuk project waaraan Diana is begonnen dit jaar, waar ze probeert iedere dag een granny te haken.


zaterdag 11 januari 2014

een tussendoor test patroon van Vicarno

Annelies vroeg me of ik tussendoor even een patroon wilde testen, ze heeft er wat meer haast bij. Ik had nog mooi garen liggen, dus dat wilde ik wel. Dit patroon komt in een engels haaktijdschrift, dus die moet goed koppen. Een leuke steek weer om te haken.

Groetjes Renske


vrijdag 10 januari 2014

Crochet along update 2, #Cal2014

Vandaag kwam het patroon van deze week, en ik kon er meteen lekker mee aan de slag. 3 makkelijke toeren om te haken. Nu zie je ook meer het effect van het garen dat ik voor de deken gebruik. Vind het zelf wel een hele mooie combinatie. Ik blijf dol op overlopend garen. dat maakt een werk heel veel speelser eruitzien vind ik.

Groetjes Renske

woensdag 8 januari 2014

Week 2, granny CAL

Wat heb ik weer leuke en enthousiaste reacties gehad van mijn eerste granny week. Leuk dat jullie zo enthousiast meedoen!
Hier het patroon van week 2.

Toer 1: haak 4 losse, sluit met een halve vaste. Haak 3 lossen en
Toer 2: haak 1 stokjes in de ring, * haak 2 lossen, haak 2 stokjes* 3x herhalen. Sluit met halve vaste. 3 lossen .
Toer 3: haak 1 stokje, *2 lossen, 2 stokjes * herhalen, in de hoeken haak je 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Sluit met halve vaste 2 lossen en .
Toer 4: *haak 2 stokjes in de lus van vorige toer, haak 1 stokje in ieder stokje, 2 stokjes in de hoek, 2 losse, 2 stokjes* 3x herhalen. Sluit met halve vaste. 3 lossen
Toer 5: haak 1 stokje, 2 lossen, *2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes in de hoek, 2 lossen,sla 1 stokje over haak 2 stokjes 2 lossen, 2 stokjes over 2 stokjes, 2 lossen* herhalen, Sluit met halve vaste. 3 lossen ,
Toer 6: haak om iedere 2 lossen 2 stokjes en in ieder stokje 1 stokje. Haak in de hoek 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Sluit met een halve vaste.

Toer 7:haak in ieder stokje 1 stokje, in de hoeken 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Sluit met een halve vaste en werk de draden weg.


Het leuke aan deze granny is, dat je goed kan varieren in de kleuren. Je kan hem effen maken of elke toer een ander kleurtje, en je hebt een heel ander effect.

Groetjes Renske


  

maandag 6 januari 2014

Crochet along update 1, #Cal2014

Op internet kwam ik een super leuk idee tegen, namelijk in een jaar tijd samen met nog veel meer fanatieke haaksters een deken maken met dezelfde steken. Allemaal verschillende patronen komen er aan bod. Ik vond het een leuk idee, en 2 tot 4 toeren per week moet toch wel te doen zijn!

Ik heb mooi garen uitgekozen waarmee ik hem ga maken. Hij wordt heel anders dan de meeste dames die hem gaan maken, maar echt een deken die bij mij past.

Meer informatie over de Cal2014 vind je HIER

De eerste 2 toeren van deze week heb ik klaar.

Groetjes Renske
zondag 5 januari 2014

Nieuwe artikelen in de webshop

Gisteren zijn er weer een hele serie nieuwe artikelen binnen gekomen in de webwinkel. Vandaag heb ik ze allemaal toegevoegd.

oa:

Groetjes Renske

Link je creatie 17 / link your stuff 17

Het is de eerste zondag van het jaar, en dus tijd voor de eerste link je creatie van dit jaar.
Ik hoop dat er dit jaar weer veel creaties gelinkt worden, zodat we nog meer ideeen kunnen opdoen wat we allemaal creatief kunnen maken.

Deze week staat een werkstuk in de spotlight welke ik al heel vaak bewonderd heb. De ontwerpster is Heidi bears, die echt super mooie patronen ontwerpt met african flowers. Ooit...........

Dit vlieftuig is gemaakt door Sieneke.

zaterdag 4 januari 2014

Project voor mijn zusje

Mijn zusje heeft altijd leuke ideeen. Die ideeen kan ze zelf heel vaak goed uitwerken als student aan de kunstaccademie. Alleen dit keer wist ze niet hoe het moest. Ze wilde namelijk wat wat gehaakt is en waarvan ze geen patroon heeft. Dus vroeg ze mij dat te ontwerpen. De kleuren zocht ze zelf uit (een keer niet mijn felle kleuren) en ik ben eraan begonnen met ontwerpen. De eerste toeren zijn nu af. De lap is aan 2 kanten heel anders. De ene kant ziet er donkerder uit dan de andere kant. Binnenkort komen er meer fotos van de vorderingen.
Groetjes renske.

donderdag 2 januari 2014

Red moon shawl update 2

Ook dit is weer een lekker weghaak patroon van Vicarno. Ik heb deel 2 van de shawl nu af. Nu kan ik verder met de volgende punt. Het wordt een wat smallere shawl maar het effect met dit garen vind ik wel erg leuk.
Groetjes Renske


woensdag 1 januari 2014

granny samen haak project week 1 / granny crochet along week 1


We beginnen met een van de grannys die vaak als basis gebruikt wordt. Ik heb de granny is roze-blauw tinten gemaakt en zwart wit grijs. Zo gaat de hele deken worden die ik maak.


Toer 1: haak 4 losse, sluit met een halve vaste. Haak 3 lossen en keer.
Toer 2: haak 2 stokjes in de ring, * haak 3 lossen, haak 3 stokjes* 3x herhalen. Sluit met halve vaste. 3 lossen keer.
Toer 3: haak 2 stokjes in de lus van vorige toer, * haak 3 lossen, haak 3 stokjes in lus vorige toer, 3 stokjes in volgende lus* 3x herhalen. 3 lossen, 3 stokjes in lus. Sluit met halve vaste. 3 lossen keer
Toer 4: haak 2 stokjes in de lus van vorige toer, * haak 3 lossen, haak 3 stokjes in lus vorige toer, 3 x * 3x herhalen. 3 lossen, 3 stokjes in lus. Sluit met halve vaste. 3 lossen keer,
Toer 5: haak 2 stokjes in de lus van vorige toer, * haak 3 lossen, haak 3 stokjes in lus vorige toer, 4x * 3x herhalen. 3 lossen, 3 stokjes in lus. Sluit met halve vaste. 3 lossen keer
Toer 6:haak 2 stokjes in de lus van vorige toer, * haak 3 lossen, haak 3 stokjes in lus vorige toer, 5x * 3x herhalen. 3 lossen, 3 stokjes in lus. Sluit met halve vaste. 3 lossen keer
Toer 7:haak 2 stokjes in de lus van vorige toer, * haak 3 lossen, haak 3 stokjes in lus vorige toer, 6x * 3x herhalen. 3 lossen, 3 stokjes in lus. Sluit met halve vaste.

Werk de draden weg.