Doorgaan naar hoofdcontent

Zelf een ergonomische haaknaald maken met fimo klei, haaknaald pimpen

Ik merk al een tijd, dat als ik veel achter elkaar haak, ik kramp krijg in mijn vingers. Ik heb 1 iets verdikte haaknaald en daarbij is het minder. Dus ik was een zoektocht begonnen naar een ergonimische haaknaald. De prijzen vielen mij erg tegen, zeker als je een hele set ervan wilt hebben van verschillende diktes. En de diktes die ik gebruik bij het haken, heb ik al in "normale haaknaalden". Maar tijdens mijn zoektocht kwam ik haaknaalden tegen die zelf verdikt / gepimt zijn met fimo klei. Gelukkig had ik nog fimo liggen uit een ver verleden, en ben ik er vanmiddag mee aan de slag gegaan. Ik heb een aluminium haaknaald gebruikt.
Ik ben begonnen met het maken van 3 slangetjes in verschillende kleuren. Die slangetjes heb ik licht door elkaar gemengd, en daarna ben ik alles rond de haaknaald gaan doen, en heb ik een poos gerold over het folie tot alles mooi glad erom heen zat.
 voor het de oven in ging

Toen 30 minuten op 130 graden in de oven, en snel buiten laten afkoelen.
in de oven
Met dit als resultaat, het is 1 haaknaald van verschillende kanten gefotografeerd:

Groetjes Renske

Reacties

De Puntmuts zei…
Wat een top idee! Ik heb zelf altijd last van mijn pink en ringvinger door het vast houden van mijn haaknaald! En ik heb ook nog fimo liggen ergens.....
Wat een goed idee en het staat nog vrolijk ook. Blijft de fimo wel goed rond de haaknaald zitten, niet dat het loskomt en je de naald uit de klei kan trekken?

Groetjes, Monique
Gera zei…
Super idee! Het ziet er prachtig uit!
Ben heel benieuwd of het 'werkt'. Hoe het in de hand ligt en of de fimo blijft zitten rond de naald.

groetjes, Gera
Annemieke zei…
Goed idee zeg! Heb je voor het bakken de dikte van de naald erin gezet? Misschien een tip.... Ziet er erg vrolijk uit!
Annemieke zei…
Goed idee zeg! Misscien een tip: voor het bakken de dikte van de naald in de fimo zetten?
Ilda zei…
Wat een goed idee zeg! En het ziet er ook nog leuk uit ;)
Unknown zei…
Wat goed zeg..ja waarom ook niet hè. .

Populaire posts van deze blog

Verschil tussen de overlock en de coverlock naaimachine

Sinds vorige week ben ik de gelukkige eigenaar van de Coverlock machine. Voordat ik hem kocht, heb ik veel op internet opgezocht over de coverlock, en het verschil met de overlock (lockmachine) die ik al had.

De machines lijken kwa naam erg op elkaar, en werken beide met 4 of 5 klossen garen, maar kwa functionaliteit hebben ze wel grote verschillen. Daarom heb ik ze nu beide.

De overlock machine is echt bedoeld voor het aan elkaar zetten van randen en het meteen afsnijden van de stof, zodat het stiksel perfect op de rand komt. Ook kan je er rolzoompjes mee maken.

De coverlock, of deksteek machine is bedoeld voor het afwerken van je kledingstukken. De naden zijn flexibel, waardoor ze perfect gebruikt kunnen worden bij rekbare stoffen. De gewone naaimachine heeft geen rek meer op het stiksel, bij de coverlock heb je dat nog wel.

In het filmpje laat ik de verschillen van de machines ook zien.

Ik heb zelf gekozen voor de Brother Cover stitch CV3550. Ik zat in dubio met een andere machine…

Zelf inlegkruisjes maken

Al lange tijd wil ik zelf graag mijn inlegkruisjes maken. Ik had al eens een setje gekocht om ze te proberen van verschillende merken, alleen vond ik de maat net niet fijn. Ik ben daarom zelf aan de slag gegaan.

Ik kocht speciale PUL stof, wat een waterdicht laagje heeft maar wel ademend is bij Stofeerlijk : https://www.stofeerlijk.nl/a-39643441-3407368/materialen-voor-wasbare-luiers/pul-effen/
(op de foto het aquakleurige stofje)

Verder kocht ik flanel in 2 kleuren, zodat ik altijd weet wat boven en onder is.....

Ik heb alle stofjes eerst op 60 graden gewassen zodat ik zeker weet dat het niet meer gaat krimpen als ze af zijn.

Ik heb van karton malletjes gemaakt van de inlegkruisjes die ik altijd gebruikte en een mal met de "vleugels" eraan.

Per inlegkruisje gebruik ik 1 x flanel met vleugels (onderkant) 1x PUL laagje, 2x flanel zonder vleugels en bovenop 1x flanel met vleugels.

Ik start met de laagjes pul, 2x flanel zonder en 1x flanel met op elkaar te naaien langs de rand…

Patroon en tutorial, Knuffeldoekje Ster hond haken van DMC Top This! garen

Al een poos heb ik deze leuke bollen Top This! Van DMC liggen. Ik heb er al diverse mutsen van gehaakt en gisteren haakte ik dit schattige knuffeltje.


Ik haakte hem als volgt:

Toer 1. haak 5 lossen en sluit met een halve vaste als ring.

Toer 2. Haak 3 lossen (telt als 1e stokje) haak in de ring nog 19 stokjes en sluit met een halve vaste in de 3e losse van het begin stokje.

Toer 3. haak 1 losse en een vaste bij de halve vaste. * Sla 1 stokje over haak 3 stokjes, 3 losse, 3 stokjes in het volgende stokje, sla 1 stokje over, haak 1 vaste* herhaal nog 4x, sluit met een halve vaste in de begin vaste van deze toer.

Toer 4. Haak in de 1e 2 stokjes een halve vaste. haak 3 losse (1e stokje), haak een stokje in de volgende.  *Haak 3 stokjes, 3 losse, 3 stokjes om de 3 lossenboog. Haak in de volgende 2 stokjes 1 stokje. Sla stokje, vaste, stokje over. haak in de volgende 2 stokjes 1 stokje. * herhaal ** tot het einde van de toer. Sluit met een halve vaste in de 3e losse.

Toer 5. Haak in het 1e…