dinsdag 5 februari 2013

De doorgeefquilt en vorderingen brandweerpak 2

Afgelopen week heb ik het boek: de doorgeefquilt van Jnnifer Chiaverini gelezen. Weer een heerlijk boek om te lezen. Hij is los te lezen van het andere boek van Jennifer, maar ook als vervolgverhaal is hij heerlijk. Het is weer een combinatie van heden en verleden, een stuk geschiedenis, maar ook weer veel informatie over quilten. Zo heb ik 2 hobys samen, het lezen en dingen leren over handwerken. Een boek dat echt de moeite waard is om te lezen!

Nadat Sarah McClure en haar man Matt bij de oude weduwe Sylvia Compson op het familielandgoed Elm Creek zijn komen wonen, organiseren Sarah en Sylvia er bijeenkomsten van de quiltclub. De Elm Creek Quilters besluiten Sylvia uit dank te verrassen met een doorgeefquilt, een deken die de hele vriendengroep rondgaat en steeds groter wordt door er telkens een nieuwe rand omheen te zetten. Terwijl ze aan de quilt werken, ontvouwen zich langzaam maar zeker de verhalen van de vrouwen.
Sarah geeft toe moeite te hebben met haar afstandelijke, kritische moeder, en 'de perfecte huisvrouw' Diane heeft problemen met haar jongste zoon. Bonnie komt erachter dat haar man er een internetromance op na houdt, en Judy ontdekt dat ze een halfzus heeft, geboren uit het huwelijk van haar vader nadat hij hun gezin in de steek had gelaten. Terwijl iedere vrouw een persoonlijke crisis, een pijnlijke waarheid of een belangrijke keuze het hoofd moet zien te bieden, wordt de doorgeefquilt het symbool van de complexe en sterke banden tussen moeders en dochters, zusters en vriendinnen...Verder is de broek voor Niels af. Ik ga nu snel verder met het jasje....

Groetjes Renske

Geen opmerkingen: