vrijdag 18 oktober 2013

breien op de breimachineAfgelopen dagen ben ik gezellig met de jongens naar mn ouders gegaan.  Ik had van de week hele mooie wol gekregen, en daarmee wilde ik graag een stola / poncho maken.
Mijn moeder had het idee om de breimachine van zolder te halen, dus dat hebben we gedaan.
We begonnen met het maken van een hele serie proeflapjes om te kijken welke steken we mooi vonden. dit zijn er een paar van......


We begonnen vol goede moed, alleen was de breedte die we eerst opzette te breed waardoor hij te kort werd, en liep de machine ook nog eens totaal vast. Dus alles weer helemaal uitgehaald.....

Zo zag het eruit op de machine

Hier ging het gelukkig wel goed. Wat een leuke steek en wat een mooi garen!! De lap is aan 2 kanten te gebruiken en dat maakt hem extra leuk. Het kostte een aantal keren over doen, en af en toe geruzie met de machine. Maar aan het einde van de 2 dagen, begonnen de machine en ik elkaar helemaal te begrijpen. De lappen zijn af, nu de afwerking nog.....


Ik kocht ook nog 4 hele leuke boeken bij de Lidl.


Ik ben samen met de jongens met het openbaarvervoer gegaan, dat betekende, eerst stukje auto, dan 2 treinen en een tram en dan nog een stukje lopen.de jongens vonden de reis erg gezellig.

bij mn ouders hebben ze zich heerlijk creatief vermaakt, oa met de spirograaf en de modeweizer. Beide dingen heeft mn moeder nog van toen wij klein waren.


Ook hebben ze heerlijk zitten te kleuren.
Groetjes Renske
5 opmerkingen:

ineke zei

ergens liggen hier ook nog 2 breimachines.. ver weg geborgen.
toen ik hier kwam wonen 15 jaar geleden was het huis zooo klein vergeleken bij het vorige (van 4 verdiepingen naar 3 heel kleine kamertjes) dat ik helaas geen plek hebt ze op te zetten. ik moet wachten tot het laatste kuiken het nest verlaat. en zo te zien kan dat nog wel eens langggggg gaan duren. jammer genoeg. het zou zo opschieten als je alleen al een gedeelte van een trui of zo kan doen op de machines!

Mooi Gehaakt zei

Goh dat maakt een breimachine opeens wel interessant. Ik probeer al lange tijd die van mijn schoonouders te verkopen. Totaal geen idee hoe het werkt trouwens, maar je zet mij weer aan het denken.... Hihi.

Marjan zei

Wat een mooie steken komen er uit de machine. Heel lang heb ik er over nagedacht om een machine te kopen, maar uiteindelijk heb ik besloten het breien toch maar met de hand te doen. Maar als ik het resultaat zie, dan brengt me dat toch weer aan het tweifelen....
Wat ga je maken van de lap?

Spirograaf, oh ja, dat heb ik vroeger ook gedaan, geweldig vond ik het. Leuk om te zien dat de jongens er ook zo zoet mee zijn.

Groetjes weer
Marjan

vikawish zei

Thank you for participating in the project Handmade Cafe!

Sofie zei

Wat een machine zeg!!! Dat gaat vlot, zo te zien!!!!!
Morgen weer een link your stuff na een weekje rust. Kom je weer iets tonen op maandag bij ikblogjijblogt?!
Groetjes Sofie