maandag 3 april 2017

2 kleuren zandkoekjes gebakken met Thijs



Thijs vind het super leuk om te helpen in de keuken. Afgelopen weekend hebben we 2 kleuren zandkoekjes gebakken. En ze waren weer erg lekker!
We gebruikte het volgende recept:

Ingrediënten 

  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel melk
  • 150 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 2 zakjes vannille suiker
  • Snufje zout
  • cacao voor het bruine deeg.

Bereidingswijze: Zandkoekjes

  1. Doe de bloem, melk, suiker en zout in een kom en snijd de boter met een mes in kleine blokjes.
  2. Kneed daarna alles tot een samenhangende bal.
  3. verdeel het deeg in 2 delen. meng door 1 deel deeg 1 eetlepel cacao. Laat beide delen een half uur in de koelkast rusten.
  4. maak 2 dikke plakken van het deeg en verdeel bruin in 5 stroken en wit in 4 stroken. Plak ze op elkaar. Laat het weer een half uurtje rusten in de koelkast.
  5. snij de koekjes vanaf de rol.
  6. Leg daarna de ongebakken koekjes op een  bakplaat met bakpapier en zorg voor een kleine tussenruimte.
  7. Verwarm de oven voor op 160 graden C en schuif daarna het bakblik in het midden van de oven en bak de koekjes in circa 20 minuten gaar. Als de zandkoekjes lichtbruin van kleur zijn, dan zijn ze klaar om er lekker van te smullen!

Geen opmerkingen: