donderdag 31 januari 2013

woensdag 30 januari 2013

tutorial vasten haken, haakrol, proef haak project

Op het blog van Wieke van Keulen zet Wieke iedere week een patroon voor het maken van een haakrol. Ik vind het erg leuk om verschillende steken uit te proberen, dus ik wil ook gaan proberen regelmatig de patronen van de haakrol te gaan maken. Hierbij het eerste lapje:

Ik krijg veel leuke mailtjes en reacties op mijn filmpjes met uitleg over verschillende technieken, zo heb ik op youtube veel filmpjes rond kaarten maken staan, maar ook steeds meer rond breien en haken. Gisteren heb ik een filmpje opgenomen met de steek die Wieke uitlegd voor de eerste haakrol: Vasten haken. Deze steek wordt ook heel veel gebruikt bij de amigurumi (beestjes) haken.hier nog meer informatie over de haakrol: http://wiekevankeulen.blogspot.nl/2013/01/haakrol-informatie.html

Ook heb ik weer een stukje gewerkt aan eht proef haak project. Ik moet alle stukjes nog netjes afwerken, maar het schiet nu echt op. Nog 3 pootjes en verder in elkaar zetten en hij is af.....Groetjes Renske

dinsdag 29 januari 2013

kussensloop quilt

Gisteren weer lekker verder gegaan met de kussensloop quilt die ik aan het maken ben van fleece.  Alle strookjes voor de eerste kant zijn gesneden. Ik heb ze nu met zijn 2en aan elkaar genaaid. Ik ben wel erg blij met mijn naaimachine met wat handige functies erop, zoals makkelijk aan en afhechten, zelf de voet omhoog na het afhechten en naar beneden bij het aanhechten en het zelf afsnijden van de draad..... Hij is ook een stuk stiller dan mn oude machine, zodat ik gezellig muziek (radio) op de achtergrond aan kan hebben.

Groetjes Renskemaandag 28 januari 2013

proef-haak-project

Gisteren een klein stukje verder gekomen met het proef-haak-project. Niet zo heel veel, maar dat komt omdat ik de hele dag gewerkt heb. Ik hoop er vandaag weer een stuk verder mee te kunnen komen...

Groetjes Renske

zondag 27 januari 2013

Weef en Textielwerkplaats, breicafe in Zevenaar


Regelmatig ga ik op maandag avond naar het breicafe in zevenaar. Een super gezellige groep dames die dan samen komen om te handwerken. Er wordt niet alleen gebreen maar ook gehaakt enz. 

Groetjes Renske

vervolg van de sprei en het proef-haak-project

Ik ben weer een stukje verder. Dit keer een leuke reliefsteek/ Ik begon in paars en ben nu met blauw nog zo'n zelfde rand erop aan het zetten. Hij groeit nu lekker... Ik probeer een rij per dag toe doen, dat lukt niet helemaal, maar als ik zo door ga als nu dan heb ik hem zeker dit jaar af. Dat zou toch wel erg leuk zijn :)
het proef-haak-project begint ook lekker te vorderen. het is erg leuk om hem zo proef te haken en de ontwerpster zo te helpen met verbeteringen/verduidelijkingen in het patroon.Groetjes Renskezaterdag 26 januari 2013

het proefhaak-project

Gisteren weer lekker verder gegaan met het proefhaak-project voor Irene. Het lijfje is af, en ik ben met de kop begonnen. Hij gaat lekker... Een leuk patroon tot nu toe om te gebruiken.

Groetjes Renske


vrijdag 25 januari 2013

de sprei en het proefhaak werkje

Weer een stukje verder met de sprei.
Ik ben het patroontje van het lichtblauw gaan herhalen maar dan met mintgroen. Overal waar bij blauw een dubbelstokje zat heb ik een vaste gemaakt en bij blauw een vaste een dubbelstokje met mint groen. Dus eigenlijk het spiegelbeeld van het vorige patroon.

Verder ben ik weer een stuk veder gekomen met het patroon wat ik aan het proefhaken ben. Het is wel erg leuk om te doen, en de ontwerpster op deze manier te kunnen helpen.


Groetjes Renskedonderdag 24 januari 2013

video: magicring haken voor oa amiguri / amigurumi haken (crochet, magic ring, ...Ik heb een video opgenomen met hoe ik een magic ring maak, als begin van heel veel haakwerkjes.

Groetjes Renske

proefhaken en de sprei

Gisteren avond ben ik weer lekker bezig geweest met de sprei. Er zit weer een mooie rand op. Daarna ben ik aan de slag gegaan met het proefhaken van een patroon. Irene heeft een leuk patroon ontworpen, en vroeg of ik die wilde proefhaken om te kijken of er nog fouten in eht patroon zitten. Ik kon het niet laten er meteen mee aan de slag te gaan. Als het patroon af is komt hij is deze winkel.
ik ben begonnen met lichtblau 2 dubbele stokjes en dan 1 losse. Bij de losse sloeg ik 1 lusje van de gele toer over.
Daarna heb ik een golf gemaakt: 1 vaste, 1 halfstokje, 1 stokje, 2 dubbele stokjes, 1 stokje, 1 halfstokje, 1 vaste. dit herhalen tot het einde.


roosje wilde graag op de foto poseren.

Groetjes Renske

woensdag 23 januari 2013

Thijs 4 jaar

Vandaag is onze Thijs alweer 4 jaar geworden. Wat is de tijd snel gegaan! Ons kleine mannetje is opeens groot geworden.
Vanmorgen begonnen we de dag met de cadeaus uit te paken. Hij was erg blij met zijn nieuwe gymtas voor school.
Daarna hebben we samen de verjaardagstaart afgemaakt, en natuurlijk gingen we weer met het hele gezin op de foto met de taart. Dat is een traditie die we bij mij thuis al deden toen ik een kind was..... Het is erg leuk om al die foto's op een rijtje te zien van alle jaren....

Groetjes Renske

dinsdag 22 januari 2013

taart bakken en 2 grannys gehaakt

Vandaag nog 2 grannys gehaakt. Ik heb de smaakt te pakken geloof ik met de grannys. Ben benieuwd wanneer ik mijn tas in gebruik kan gaan nemen.....

Vandaag heb ik ook alvast de verjaardagstaart gebakken voor Thijs, die wordt morgen alweer 4 jaar. Wat gaat de tijd toch snel.
Toen hij net uit school was, zijn we alvast de taartversiering gaan voorbereiden. Thijs noemde het: kleien met klei die we op kunnen eten. Ik noem het: marsepein. Hij vond eht heerlijk om ermee bezig te zijn en kan niet wachten tot we morgen zijn taart verder af gaan maken. Dan is mijn kleine mannetje een grote man geworden, die alweer naar school gaat. Dat zal wel wennen gaan worden, want dan heb ik opeens veel tijd zelf thuis zonder de mannetjes.
Morgen komt er een foto van het eindresultaat van de taart.

Groetjes Renskemaandag 21 januari 2013

3 granny's gehaakt

Vanavond wat later een berichtje dan jullie gewend zijn, ik was namelijk gezellig naar het brei-en haakcafe in Zevenaar. Het was weer een erg gezellige avond, en naast het gezellige kletsen heb ik weer 3 grannys voor mijn tas kunnen maken. Het patroon ken ik inmiddels uit mn hoofd, dus het haakt wel lekker weg.

Groetjes Renske


zondag 20 januari 2013

Pinterest, de quiltclub, begin van een haakwerkje

Ik zit graag op internet te snuffelen naar nieuwe ideeen rond haken, breien, quilten, naaien enz enz. Een van mijn favoriete sites is Pinterest.
Ikzelf heb er ook een aantal mapjes met foto's staan, maar ik volg ook veel mensen, zowel in nederland als in het buitenland. En er komen zoveel mooie dingen voorbij! Een en al inspiratie met mooie foto's. Dit is mijn eigen pinterest link: http://pinterest.com/renskehoekzema/

Ik ben dol op lezen, en in de bibliotheek kwam ik dit boek tegen:

De quiltclub van Jennifer Chiaverini
dit stond op de achterkant:
De quiltclub is een inspirerende en hartverwarmende roman over familiebanden, vriendschap en vertrouwen. Quilten is zoals het leven: met tijd, liefde en geduld breng je verschillende, ongelijke stukjes bij elkaar tot een harmonieus en prachtig geheel.
Sarah McClure en haar man Matt naar het kleine dorpje Waterford verhuizen, is Sarah in eerste instantie behoorlijk eenzaam. Het lukt haar maar niet om een baan te vinden, totdat ze aarzelend het aanbod aanneemt van de rijke weduwe Sylvia Compson. Sarah zal haar helpen het familielandgoed Elm Creek Manor op te knappen voor de verkoop, en als dank voor haar hulp zal de norse oude dame Sarah leren quilten.


Al snel vindt Sarah haar draai, zeker als ze gevraagd wordt om lid te worden van de plaatselijke quiltclub. De excentrieke vrouwen die ze zo leert kennen, worden algauw echte vriendinnen. Ook de weduwe ontdooit een beetje en langzaam maar zeker vertelt ze Sarah de geschiedenis van haar landgoed en haar leven. Sylvia’s familie is uiteengevallen door tragedies, jaloezie en verraad, en Sarah beseft dat ze, om gelukkig te worden, zelf ook de confrontatie met haar verleden aan moet gaan. Als Sylvia vertelt dat ze eigenlijk dolgraag op het landgoed zou blijven wonen, maar dat het haar te veel herinnert aan het ongelukkige lot dat haar familie is beschoren, doet ze Sarah en Matt een voorstel...


Natuurlijk ben ik hem meteen gaan lezen toen ik hem gehaald had. Het verhaal vanaf de achterkant sprak me al erg aan. En wat is het een heerlijk boek om te lezen! Het is erg fijn geschreven en speelt zich zowel in het heden als het verleden af. Je (ik) leert veel over de geschiedenis van quilten en allerlei betekenissen van blokken. Ik wist niet dat er zoveel bij hoorde. Ook technieken worden er in eht verhaal beschreven, terwijl je het amper doorhebt, het hoort echt bij het verhaal.
Voor iedere quiltster is het zeker een aanrader om te lezen!

Ik heb verder vandaag veel gehaakt, alleen kan ik het nog niet laten zien omdat eht meedoet met een wedstrijd. Ik hoop hem begin februari te kunnen laten zien. Hij is wel inmiddels af, dus ik kon beginnen aan een petit four van grietje karwietje. Ik ben nog niet zo ver, maar hier toch een foto met hoever ik ben.

Groetjes Renske

zaterdag 19 januari 2013

wel gehaakt, geen foto, maar wel een boekrecentie

Vandaag heb ik heerlijk zitten te haken in de dierentuin terwijl de jongens de binnenspeeltuin onveilig maakte. Helaas kan ik de foto nog niet laten zien, want dit werkje gaat meedoen aan een wedstrijd op een van de clubs waar ik lid ben.

Wel wil ik jullie wat vertellen over mijn ervaringen met het boek: Basishandboek haken van Susie Johns

Het is een leuk boek om eens door te kijken. Er staan veel voorbeelden in, en het is rijk gevuld met mooie foto's. Je kan er er veel steken en verschillende technieken in vinden, en ook bijvoorbeeld de verschillen tussen materialen, verschillende groottes van haaknaalden, enz. Veel foto's om de uitleg duidelijker te maken.
Wel vind ik dat het boek soms wat onoverzichtelijk is door alle informatie die erin staat.
Je kan er veel vinden over de verschillende steken en er veel ideeën uit halen.
Het is een boek wat ik leuk vond om door te bladeren, maar ik zou hem zelf niet zo snel aanschraffen. Ik heb inmiddels leukere boeken gezien over de basis van haken.

Groetjes Renske

vrijdag 18 januari 2013

2 grannys en een uitprobeersen gehaakt

 Niels had vandaag vrij, en daarom zijn we lekker samen op pad gegaan. We zijn naar het watermuseum in arnhem gegaan. Een super leuk museum voor kinderen, heel interactief en ze mmogen overal aankomen. We zijn eerst alle spellen gaan doen en alles uit gaan proberen, lekker op ontdekkingstoch. We waren de enige in het museum, dus niels had alle tijd en ruimte om te doen wat hij wilde. Aan het einde mocht hij met een waterspeel plek spelen. Lekker spelen met dammettjes bouwen, zandzakken neerleggen, en het leukste, alles laten overstromen. Hij vermaakte zich zo goed, dat ik leker kon haken. Ik heb 2 grannys kunnen maken, dus dat ging lekker.
Thuis ben ik begonnen met en uitrobeersel. het gaat op zich redelijk, alleen is het garen vrij open, waardoor je makkelijk door de draad heen steekt.

Groetjes Renske

donderdag 17 januari 2013

sprei en begin van een kussensloop-quilt

Vandaag een begin gemaakt aan een kussensloop-quilt. Weer echt in de kleuren van ons huis. Ik gebruik er fleece voor omdat het weer een speelkussen van de jongens gaat worden van 65 bij 65 cm.
verder weer verder gegaan met de sprei.
Het oranje randje is hetzelfde als gisteren. De gele zijn allemaal stokjes. de ene door de bovenkant van het vorige stokje en de andere om de losse heen. Zo krijgt het een speels effect.

Groetjes Renske

woensdag 16 januari 2013

De sprei

De sprei is nu breed genoeg geworden, dus kon ik gaan beginnen met de lengte. De lengte ga ik maken met allemaal verschillende steken en patronen. Ik ben simpel begonnen.
De donker groene rand zijn allemaal stokjes, gemaakt in de bovenkanten van de vorige toer.
De ranje toer zijn afwissleend stokjes en lossen. Ik sla steeds 1 stokje van de vorige toer over. Hierdoor komt er een gaatjes effect.
Groetjes renske


dinsdag 15 januari 2013

sneeuwballengevecht van vilt en 2x haken

Vandaag een lekker creatief dagje. Met het weer van vandaag mocht dat ook wel van mezelf. Ik werd door de sneeuw geinspireerd om weer eens mn sneeuwballengevecht van vilt op te pakken. De doosjes zijn af en het poppetje begint ook al aardig op te schieten.

Verder lekker aan de slag gegaan met de sprei. Hij is nu 1,15 meter breed, breed genoeg om niet meer in het rond te haken maar rechte stroken te gaan haken. Iedere strook bestaat uit 62 bosjes van 3 stokjes, dus totaal 186 stokjes per rij. Dat zijn er best veel, ik durf ook niet uit te rekenen hoeveel stokjes ik nu in totaal gedaan heb, want dat zullen er vreselijk veel zijn....
Het leuke aan dit project is dat ik gewoon maar begonnen ben, en iedere keer meer ideeen krijg over wat ik met de sprij wil. Hij vormt zich echt naar mijn ideeen, ervaringen maar ook naar mijn bui. De kleuren varieren erg, en de ene dag heb ik zin in heel veel kleur en een andere dag juist in heel weinig kleur... Soms veel afwisseling, en soms juist weer minder......

Vanmiddag moest ik naar de tandarts en vanwegen het weer was ik wat eerder vertrokken. Toch was ik ruim op tijd om nog even lekker te haken. Ik heb ruim 1 1/2 granny kunnen maken voor mijn tas. Dus echt een lekker afwisselend dagje.

Groetjes Renske


maandag 14 januari 2013

Petiet four: Spekkoek pandan

Vanavond heb ik weer een petit four afgemaakt, dit keer de spekkoek pandan. Het patroon is weer van Grietje Karwietje.

Mijn fruitschaal begint nu al gezellig vol te worden.

Groetjes Renske
zondag 13 januari 2013

geboortekaartje ontworpen voor een tweeling


Vandaag een keer niet met draad of stof creatief geweest, maar met het ontwerpen van een geboortekaart.
Ik kreeg de opdracht een geboortekaart te maken voor een tweeling, een jongen en een meisje.
Dit is het ontwerp geworden.
Meer ontwerpen van mijn geboortekaarten kan je vinden op:
Het is erg leuk om weer lekker te kunnen ontwerpen en ik doe het met plezier.

Groetjes Renske