woensdag 27 februari 2013

De muizentas is af!

De muizentas is af! Hij was erg leuk om te haken. Ik vind het super om een proefhaakwerk te maken, om zo ontwerpsters te kunnen helpen bij hun patronen.

Het patroon van de tas is binnenkort te koop bij:

Diane van Creadiva

Groetjes Renskedinsdag 26 februari 2013

vorderingen van de muizentas

De muizentas die ik aan het proefhaken ben schiet al lekker op. Alleen de oortjes hoef ik nog te haken en hem in elkaar te zetten....

Verder ben ik met een aantal projecten bezig die ik helaas nog niet kan laten zien. Mijn neefje en nichtje zijn binnenkort jarig, en daarvoor ben ik wat leuks aan het maken.  Ik kan het natuurlijk pas na die verjaardag laten zien.
Ook ben ik het haaknaaldenhoesje voor de giveaway aan het maken.... maar dat blijft ook nog even een verassing :)

Groetjes Renske


maandag 25 februari 2013

251 volgers! En boekrecentie

Wat! Vandaag ben ik over de 250 volgers heen gegaan! Ik mag dus voor mn give away ook aan de slag met het maken van een haaknaaldenhoesje. Zo kan ik 2 volgers blij maken!
Wil je nog mee doen met de give-away? Het kan tot 1 maart, dan trek ik de winnaar.

Ik heb weer een heerlijk boek uit namelijk:Het geheim van de quilters van Jennifer Chiaverini


Sylvia Compson richtte enkele jaren geleden samen
met Sarah McClure de quiltclub op. Haar familielandgoed
Elm Creek Manor is sindsdien de thuisbasis
van de quilters. Wanneer Sylvia op een dag de vliering
opruimt, vindt ze drie prachtige oude quilts en het
dagboek van een van haar oudtantes. Aarzelend begint
Sylvia te lezen in haar familiegeschiedenis; haar voorouders
blijken in de vroege jaren van Elm Creek Manor
gevluchte slaven in veiligheid te hebben gebracht
door ze onderdak te bieden.
Elke pagina van het dagboek leidt weer tot nieuwe
vragen, en uiteindelijk besluit Sylvia om haar vriendinnen
van de quiltclub te vragen haar te helpen de
familiegeschiedenis in kaart te brengen. Dan pas kan
ze het verleden van haar familie onder ogen zien.

Alweer een heerlijk boek om te lezen van Jennifer Chiaverini. Het speeld zich weer zowel in het heden als in het verleden af en het verhaal pakte me van het begin tot het einde. Heerlijk om een mooi verhaal te lezen en ook vanalles te leren over quilten.

Groetjes Renskezondag 24 februari 2013

2 vlaggenslingers op bestelling gemaakt

Voor vlinder ontwerp heb ik weer 2 vlaggenslingers op bestelling mogen maken. Altijd weer leuk om te doen!

Meer variaties vind je in mijn winkel.
Groetjes Renske

zaterdag 23 februari 2013

Op de homepage van Amigurumi-gekte van clubs

Wauw ik ontdekte net dat ik met mijn pot op de homepage sta van de club amigurumigekte Een club met 571 leden die allemaal dol zijn op haken.
Ben best trots dat hij daar staat.

Groetjes Renske

de verbouwing van de keuken

De keuken is inmiddels af.
Van een deel van de keuken heb ik het hele proces op de foto gezet.  Aan de linkerkant zit nog een hele hoek met kasten, aanrecht en de vaatwasser ed. Daar hebben we ook het blad vervangen. Maar het grootste verschil is te zien rond de wasbak.

Groetjes Renske

vrijdag 22 februari 2013

geluksslangetje gehaakt

Voor een wedstrijd op de club van http://amigurumi-gekte.clubs.nl/ hadden ze weer een leuke wedstrijd, namelijk het haken van een geluksslangetje.
Dit is mijn slangetje geworden. De kleuren allemaal gekozen door Niels.
Door pijpenrage in het slangetje te doen kan je hem alle kanten op bewegen.
Groetjes Renske

donderdag 21 februari 2013

beetje stil, en twee leuke boeken!

De afgelopen dagen is het erg stil geweest op mijn blog, en met mijn handwerken. We zijn namelijk begonnen met het opknappen van onze keuken. Het blad was al lek, en sinds het weekend had de wasbak en de leidingen het begeven. Dus tijd om de boel op te knappen..... Maandag naar de ikea geweest om nieuwe spullen te halen. een nieuwe wasbak, en een nieuw aanrechtblad en bij de doe het zelf zaak het een en ander voor de leidingen.
Dinsdag aan de slag gegaan. helaas aardig wat tegenslagen gehad waardoor het allemaal langer duurde.
Woensdag ook weer verder gegaan, en toen hadden we gelukkig een wasbak die niet lekte, kranen die goed aangesloten waren en niet lekte, en een goed afgewerkte afvoer, zonder allemaal onnodige bochten die functioneerde. Vandaag aan de slag gegaan met het aanrechtblad. Ook dat ging niet in een keer vlekkenloos, maar we zijn nu zover dat de ene kant af is, en de andere kant gezaagd is en alleen nog maar afgewerkt hoeft te worden. Dat staat morgen op de planning. Tussendoor gewoon gewerkt, met late diensten, vergaderingen enz. dus te druk geweest om lekker te handwerken helaas. Vandaar dat er ook even geen fotos gekomen zijn.

Wel ben ik weer in de bibliotheek geweest, en heb weer super leuke boeken gehaald!


De eerste is gelukspoppetjes haken van Annemarie Arts
Een super leuk boekje met allemaal gelukspoppetjes voor verschillende gelegenheden. Oa kerst, sinterklaas, geboorte trouwen, maar ook voor zomaar tussendoor.
De patronen zijn weer erg duidelijk geschreven, net als in de andere boeken van annemarie. Echt een aanrader om wat uit te maken.

Het tweede boek is het boek Amigurumi cadeaus van Annie Obaachan
Een leuk boek met mooie werkjes. In eht begin staat er een erg leuke uitleg over hoe amigurumi tot stand is gekomen en wat het betekend. Leuk om eens door te lezen.
Er staan alleen erg veel tekeningen bij de omschrijving, waardoor het een beetje onoverzichtelijk wordt. Dat vind ik een klein minpunt uit het boekje. Door de vele tekeningen lijkt een patroon heel groot, maar dat valt vaak wel mee. Maar de werkjes die erin staan maken dat nadeeltje wel weer goed.

Groetjes Renske

zondag 17 februari 2013

Proefhaken voor creadiva

Ik heb weer de eer om een patroon proef te haken. Dit keer een super leuke muizentas ontworpen door Diane van Creadiva

Ik had geen effen grijs katoen meer liggen, maar wel dit mooie gemeleerde katoen van licht naar donker grijs. Die ben ik er dus voor gaan gebruiken.


Groetjes Renske


zaterdag 16 februari 2013

mobiussjaal en gehaakte sprei

De mobiussjaal begint al een stukje te vorderen. Ik heb er gisteren avond in de auto heerlijk een stuk aan zitten te breien. Doordat je steeds rond gaat en altijd recht breid, hoef je niet te tellen en echt op te letten. Zelfs in de donkere auto lukte het me om lekker te breien, al ligt het tempo dan wel wat lager :)

De sprei is ook weer een stukje verder. Het is wel lastig steeds nieuwe patroontjes/ steken te bedenken, maar dat is ook wel weer erg leuk om te doen.

Groetjes Renske


donderdag 14 februari 2013

weckpot gehaakt en versierd met bloemen

Deze weckpot gebruik ik al een lange tijd om mijn restjes met draad in te doen die ik afgeknipt heb. Maar hij zag er nogal saai uit.
Daarom heb ik zelf een hoes gehaakt met bandgaren. en die versierd met bloemen. Tijdens het maken van de bloemen zoals in mijn tutorial, kwam ik erachter dat je die bloemetjes ook leuk anders maken. Dus meteen uitgeprobeerd, en daar zijn weer nieuwe bloemen uit ontstaan. Zo ontstaan er steeds nieuwe / andere leuke dingen en blijf je lekker afwisselend bezig.

Groetjes Renske


woensdag 13 februari 2013

quiltlapje is af en mobiussjaal

Gisteren avond ben ik lekker verdergegaan met het quiltlapje, en hij is helemaal af! Ik ben er best trots op, want het was een heel werk om te maken, maar gelukkig is alles op de naaimachine gelukt. Ik ben erg blij met deze machine, die heel veel opties heeft.
Ik volg heel veel blogs en krijg dan veel ideeen. Zo kwam ik een super leuke mobius sjaal tegen, een rondgebreeen sjaal, met 1 slag erin. Ik ben meteen naar eht filmpje gaan kijken waarin uitgelegd werd hoe zo'n sjaal gemaakt werd, en het zag er zo leuk (en relatief simpel uit) dat ik het emteen ben gaan proberen met garen wat ik nog had liggen. Het zijn bolletjes pingouin pinopeluche garen, heel zacht en wollig, zo wordt het denk ik een lekkere warme sjaal. Het is alleen wel een gok of hij lang genoeg wordt, want dat is lastig te meten. 
de link van het blog waar ik hem gevonden heb is HIER

Groetjes Renske


dinsdag 12 februari 2013

quiltlap en haakrol

Gisterenavond ben ik weer verdergegaan met de quiltlap. De lap schiet alweer lekker op.

Vanmorgen heb ik een poosje aan de haakrol gewerkt. Een erg leuk patroon weer. Hij is hier te vinden.
Het was dit keer de granietsteek.Groetjes Renske

maandag 11 februari 2013

tumbling blocks maken met de naaimachine

Vandaag ben ik verder gegaan met het maken van de tumbling blocks.
Een erg leuk blok om te maken. Ik heb hem met de machine gemaakt.

Inmiddels heb ik 12 van de 18 hele kubussen af die ik nodig heb om het blok te kunnen gaan maken.

Groetjes Renske
bloem voor wedstrijd van het haak paradijs

Voor een wedstrijd op het haakparadijs van clubs heb ik deze bloem gemaakt. Het was een erg leuk patroon om te maken.
In het patroon stond dat je een gewoon waxinelichtje erin kon zetten, maar dat vind ik toch eng bij garen, dus heb ik een lichtje op batterij gepakt. Hem er kaal inzettend vond ik niet zo leuk, dus heb ik hem bekleed met een haakwerkje in dezelfde kleur als de bloem. Zo valt hij helemaal niet op. Het haakwerkje rond het lichtje heb ik zelf uitgevogeld en dus niet van een patroon af.

Groetjes Renske

zondag 10 februari 2013

malletjes geknipt en stoffen uitgezocht

Voor een quiltlapje heb ik de malletjes inmiddels allemaal uitgeknipt en de stofjes uitgezocht. Ik ga er een paarse lap van maken.
Hopelijk heb ik morgen tijd om weer lekker verder te gaan met het knippen van de stofjes.

Groetjes Renske

zaterdag 9 februari 2013

give-away oproep

De give-away op mijn blog loopt erg goed. Ik krijg leuke reacties over de give-away, zowel op het blog, als op facebook en twitter. Super leuk vind ik dat!
Nu kwam ik met een idee: Heb je een webwinkel of verkoop je je patronen, en vind je eht leuk om wat reclame te maken voor je winkel, dan is het misschien leuk om een give-away weg te geven via mijn blog.
Ik zorg voor de "reclame"via mijn blog, twitter en facebook, en jij geeft een leuk cadeau uit je webwinkel weg of bijvoorbeeld een patroon. Vind je dit leuk? neem dan even contact met me op, dan komen we er vast uit. Momenteel heb ik meer dan 2000 pagevieuws per week, dus genoeg bezoekers die je bericht, met daarin de link van je winkel zien.

Groetjes Renske


tutorial bloem haken

Een bloemetje wat ik al regelmatig gehaakt heb, heb ik nu een keer op de foto gezet. Onder iedere foto heb ik gezet hoe ik hem gemaakt heb.
Deze bloemetjes gebruik ik om mijn weckpot verder te versieren.

Groetjes Renske


vrijdag 8 februari 2013

2 brandweermannen en een jasje voor een weckpot

Vanmorgen was het dan eindelijk carnaval op school. De jongens konden niet meer wachten met het aantrekken van hun brandweerpakken. Ze zijn er zo trots op! En we hebben het pak compleet gemaakt met mooie helmen. Ze rende vanmorgen naar school, want lopen doen brandweermannen niet :)
Gisteren heb ik ook dit hoesje / jasje gemaakt voor mijn draadjesweckpot. Hij is nog niet af, want ik wil hem nog gezellig gaan versieren met bloemetjes enzo, maar het begin is er.....
Ik heb niet met patroon gehaakt, maar ben gewoon begonnen en heb steeds opgemeten of hij past of niet. Soms even een toer uitgehaald omdat ik wat moest meerderen of minderen, maar in een paar uurtjes was het hoesje af.
Ik heb er bandgaren van phildar ete voor gebruikt kleur jeans


Groetjes Renske