vrijdag 24 mei 2019

Haak tutorial, zomersjaaltje Charlotte gehaakt met resten Scheepjes Skies Light


Ik had nog mooie resten garen scheepjes skies light over van mn shrug die ik maakte. Ik haakte van de restjes een zomer sjaaltje. Heerlijk draagbaar door het katoen garen en het open gewerkte patroon.Ik haakte hem op naald 3.5
Elke keer maakte ik het hele bolletje op, daardoor zijn de vlakken niet gelijk geworden wat een leuk speels effect geeft. Ik startte met groen en eindigde met de andere groen. Daartussen hield ik de volgorde van de kleurnummers aan.

1. start met het haken van 36+ 1 vasten via de lange draad methode, ik gebruikte als 2e draad de draad uit het midden van mijn bolletje (zie tutorial filmpje)
2. haak 3 lossen, een stokje in de 2e vaste, *losse, sla 1 steek over stokje, losse, sla 1 steek over stokje, losse, in de volgende steek: 1 cluster, 2 losse, 1 cluster. 1 losse, sla 1 steek over, stokje, 1 losse sla 1 steek over 1 stokje sla 3 steken over weer een stokje* herhaal tussen de ** tot het einde. 
3. start met 3 losse, keer. *stokje om de 1e losse, losse, stokje om de volgende losse, losse, cluster 2 losse cluster om de 2 losse, stokje om de 1 losse, losse, stokje om de 1 losse* herhaal tussen de ** tot het einde
4. herhaal toer 3 tot het einde van je sjaal als al het garen op is, of je sjaal lang genoeg is.
Mijn sjaaltje is 2,27 cm lang en 15cm breed voor het blocken.

Werk de draden weg en block je werk.

In het filmpje leg ik uitgebreid uit hoe ik dit sjaaltje haakte.


Groetjes Renske

Geen opmerkingen: