maandag 25 maart 2019

Creatieve samen naaiuitdaging, mijn jurkje

 

Gisteren middag kregen we de criteria voor de creatieve samen naai uitdaging. Ik kreeg er 2 van Yolanda, en de 3e kreeg ik van Marieke en Guus (https://www.mamarieke.nl/ en https://www.stoffenfeest.nl/)

1. Naai een jurkje met een patroon wat je nog niet eerder gebruikt hebt.
2. gebruik minimaal 2 verschillende stoffen, waarvan er minimaal 1 uit je voorraad is.
3. gebruik een stof met een patroon.





















Ik wist eigenlijk al meteen welk patroon ik ging gebruiken. Ik kocht van de week Womens Reversible dress pattern van Ellie and Mac (https://www.ellieandmac.com/collections/juniors-womens-patterns/products/womens-reversible-dress-pattern?aff=1174)
Deze wilde ik gaan gebruiken. Voor mij voor de eerste keer om een pdf patroon te gebruiken. Super spannend!

Toen dook ik mijn stofjes in. Ik had niet heel veel stoffen met print liggen, die ik kon gebruiken voor dit patroon, daardoor was de keuze maken wel heel makkelijk....



Ik koos al snel voor de paars met zwarte combinatie.

Ik ben het patroon gaan printen. Een groot voordeel van een pdf patroon is, dat je voordat je hem print kan aangeven welke maat je wilt hebben. De printer print dan puur jouw maat uit, wat een hele hoop puzzelen scheelt.



Het werd plakken met plakband en knippen van het patroon. Het voordeel is dat dit met gewoon a4 papier is, en dus niet zo snel scheurt. Ik had het patroon vrij snel helemaal geknipt en geplakt klaar liggen.


Ik dacht dat ik klaar was met puzzelen, maar dat was niet zo... Mijn stoffen waren eigenlijk beide aan de kleine kant voor dit project, dus het werd flink puzzelen om alle delen netjes uit de stof te krijgen. Maar het is me gelukt!!!!


Ik maak standaard even een proeflapje, zeker op de lockmachine, om te controleren of de draadspanning goed is. Ik ben zo blij met mijn nieuwe overlock SL3487 van Toyota, het naaien gaat makkelijk, maar de spanning van de draden goed krijgen ging helemaal makkelijk. na 3 stukjes naaien was ik al helemaal tevreden....


Tijd om aan de slag te gaan met het naaien van het jurkje. Het bovenstukje bestaat uit 2 soorten stoffen en ik heb hem helemaal gevoerd, waardoor hij net wat mooier valt.
Sinds kort gebruik ik wonderclips voor het naaien, en wil echt niet meer zonder. Wat werken die een stuk prettiger dan spelden!


Het bovenstukje heb ik gisteren nog helemaal in elkaar kunnen zetten. Vanmorgen ging ik aan de slag met de rok, en het in elkaar zetten van het jurkje. Met de lockmachine gaat dat wel enorm lekker, zeker met de rekbare tricot die ik gebruikt heb.



En toen was het jurkje sneller af dan ik verwacht had.




Vond het een super leuke uitdaging! Beide stoffen komen uit mn voorraad en zijn nu echt op.


Groetjes Renske





1 opmerking:

Elly zei

wat een leukerd !!mooie kleuren